torstai 24. tammikuuta 2013

Säärystimet

Neitokainen on päiväunilla ulkona vaunuissa, joten nyt on hetki aikaa istahtaa koneen äärelle. Arki on alkanut meilläkin miehen lähdettyä töihin pari viikkoa sitten. Äkkiä on aika mennyt vaikka yön pimeinä tunteina tyttöä kannellessa ja hyssytellessä ei siltä ole tuntunutkaan. Joo-o, meillä valvotaan öisin, välillä itketäänkin melkoisesti, ja nukutaan ainakin puolille päivin. Ennätys valvomisessa on tällä hetkellä aamuseitsemään - huh. Tavallinen nukkumaanmenoaika on kuitenkin hieman aikaisemmin, kahden-kolmen kieppeillä.

Aikaa neulomiseen tai korttien askarteluun ei juurikaan ole löytynyt, mutta kuvia viime vuonna valmistuneista säärystimistä on nyt vihdoin siirretty koneelle. Joten tässäpä niitä.ohje: mallineuleet sieltä täältä, melko montaa Dropsin ohjetta selasin
lanka: Drops Karisma 130 g
puikot: 3.0 mm

 

Tein nämä yllätykseksi äitille niistä villatakista jääneistä langoista. Äiti tykkäsi kovasti, käyttöönkin nämä ovat päässeet. Tarkoitus oli tehdä näistä sen verran reilummat, että olisivat menneet kapeiden farkun lahkeiden päälle, mutta kirjoneule teki tepposet ja nämä on passelit sukkahousujen tai leggingsien kans pidettäviksi.

En tehnyt mitään suunnitelmaa kuvioista, vaan siinä neuloessa pähkäilin aina sopivat värit ja kuviot. Tein molempia rinnakkain, jottei vain mikään lanka olisi päässyt loppumaan kesken (koska sitten olisin joutunut purkuhommiin - ei kiitos!). Pienet keränjämät jäi kuitenkin vielä pyörimään lankalaatikkoon.


Johtuu varmaan siitä, että neuloin näitä joulun alla, sillä yläreunan viimeisestä (tai ensimmäisestä, riippuu kummasta suunnasta katsoo) tulee mieleen tonttu-ukot: punaiset lakit ja nenä sekä valkoinen parta.

Sitä miehen neulepuseroa olen saanut hieman eteenpäin. Olen itseasiassa jo kauluksessa menossa ja hihat ovat valmiina. Nyt vain pelottaa, ettei lanka riitäkään, vaikka ohjeen mukaisen määrän sitä ostin. Ja sitä lankaahan ei saa lähikaupasta, ainoastaan nettikaupan kautta. Auts. Toivotaan, että se just riittäis. Peukut pystyyn.

14 kommenttia:

 1. Onpa ihanat säärystimet! Hyvät värit ja passelit kirjoneulekuviot.

  Mulla on joku kirjoneulevimma meneillään, kun oon kans selaillu Dropsin ohjeita ja miettiny kaikenlaisia väri- ja kuviojuttuja, paitsi että en tiiä yhtään, mihin sitä kirjoneuletta kutoisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjoneuleisiin tosiaan voi jäädä koukkuun kun alottaa, varotan vain. Laitappa vaikka säärystimet sieki puikoille, niillä on hyvä alottaa. :o)

   Poista
 2. Ihanat säärystimet!!
  Voi harmitus nuo yövalvomiset, kovasti voimia sinne !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itteläki olis kyllä tarvetta uusille, vanhat on jo melkosen venähtäny viime talven lumista.
   Se on jännä, ettei nämä valvomiset tunnu niin pahalta kuin silloin kun piti töihin lähteä liskojen yön jälkeen. :o)

   Poista
 3. Kauniit säärystimet! Tsemppiä yövalvomisiin, ei ne montaa vuotta kestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Toivotaan, etteivät kovin pitkään kestä. Loppuvatkohan viimeistään sitten kun lapset muuttavat pois kotoa? ;o)

   Poista
 4. Säärystimet näyttää tosi kivoilta! Onnea vielä vähän näin jälkijunassa suloisesta tyttärestä ja tsemppiä valvomisiin! Toivottavasti alkaa helpottaa pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! Sitähän alkaa jo tottua näihin vähiin uniin. :o)

   Poista
 5. Ihanat värit säärystimissä! Tsemppiä valvomisiin, toivottavasti helpottaa pian.

  Blogissani on sinulle tunnustus, käy kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos tunnustuksesta myös, yritän palata siihen myöhemmin. :o)

   Poista
 6. Tunnustus löytyy myös minun blogistani :)

  Tsemppiä tosiaan yövalvomisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo blogissasi kiittämässä tunnustuksesta. Yritän tässä saada aikaiseksi postattua siitäkin. :o) Jospa nämä valvomiset helpottaisivat, jaksaisi sitten enemmän tehdä muutakin kuin nuokkua sohvalla. ;o)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Hei Laura, kiitos kommentistasi! Nämä ovat kyllä olleet viime talvena kovasti käytössä äitillä - luultavasti löytävät jalkaan nytkin kun ilmat alkavat viilentyä. :o)

   Poista