tiistai 23. huhtikuuta 2013

Ihan itte ompelin!

Nyt on ensimmäiset taskuvaipat ommeltuna!


Vasemmanpuolimmaisen kaavana on Kestovaippayhdistyksen kaava koossa M (6-9 kg) ja oikeanpuolimmaisen Vaippailmiö-kirjan kaava S-kokoisena. Lila PUL-kangas on Eurokankaasta. Siellä ei nyt tällä kertaa ollut kuviollisena PULia ollenkaan. Sisäpinta vaipassa on miehen vanhasta urheilupaidasta. Mustaa coolmaxia siis. Kannatti taas säästää nekin vanhat paidat!

Käytössä paljastui, että tuo Vaippailmiön kaavalla tehty vaippa ei ole se kaikista sopivin meidän tytölle. Korkeus ja leveys ovat suurin piirtein kohdillaan, mutta takasiivekkeet (siis nuo eteen tulevat tarralliset) ovat liian lyhyet. Voisihan sitä tietysti muokata kaavaa: pidentää siivekkeitä ja ehkä vähän kaventaakin niitä.
 

 Sen sijaan tykästyin tähän KVY:n kaavalla tehtyyn vaippaan. Se on pitänyt tavarat sisällään joka kerta ja jotenkin siitä saa mukavan ohuen vaipan. Istuu meidän tytölle tosi hyvin. Tässä kappaleessa jouduin tosin jättämään siivekkeitä sentin-kaksi lyhyemmäksi kuin mitä kaavassa oli sillä halusin hyödyntää sisäkankaaksi urheilupaidan hihan, jonka levein kohta ei aivan riittänyt. Jatkossa siis kun teen kaavanmukaisilla siivekkeillä niin tulee varmasti vielä parempi.Ompelujälkihän ei näissä vaipoissa mitään silmiä hivelevää ole, mutta tärkeintä on, että vaipat toimivat. Opinpa muuten ensimmäistä vaippaa ommellessa monta asiaa, jotka osaan seuraavien kohdalla tehdä paremmin ja helpommin. Kuten esimerkiksi tarrojen ja kuminauhojen ompelu.

 

Tästä olen kyllä ylpeä: oma lapsi itse tehdyssä vaipassa.

4 kommenttia:

 1. Pätevän näköisiä taskuvaippoja! Ja tuntuu varmasti hienolta ottaa käyttöön itte ommeltuja vaippoja, jee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosisti hyvältä. Paljon paremmalta kuin maksaa 20 euroa kipale uudesta taskuvaipasta kun kerran ompelukonetta osaan käyttää itsekin. Ja onhan tämä mukavaa hommaa kun saa käsitöitä tehdä - ja vieläpä hyötykäyttöön! :)

   Poista
 2. Tästä se hurahus ompeluihin lähti mulla... Sulle on blogissani haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, mikäs se sinun blogi on? Kun en profiilistasi sitä jostakin syystä näe..

   Poista