torstai 25. huhtikuuta 2013

Pehmuke

Meidän vaipanvaihtoalustana toimi tähän asti Brion vaahtomuovinen muotoiltu hoitoalusta, joka alkoi käydä jo lyhyeksi. Lisäksi sen korkeuden vuoksi se alkoi olla vähän vaarallinenkin kun lapsi on alkanut liikkua melkoisesti vaipanvaihdon yhteydessä(kin): jaloilla ponnistetaan peppu ylös ilmaan ja samalla hyppäytetään koko kroppaa ylöspäin. Pari kertaa tyttö onnistui kolauttamaan päänsä hoitopöydän reunaan siinä heiluessaan.

No mutta nyt on uusi alusta.
Ostin paikallisesta tuhattavaratilpehöörikaupasta kernikankaan tapaista (vai onkohan se ihan sitä?) akryylipinnoitettua kangasta, joka hylkii jonkin verran nestettä. Kuosi ei ole ihan se mitä aluksi ajattelin ostavani, mutta en millään jaksanut lähteä enää kolmanteen kauppaan (ensimmäisessä oli vain vahakankaita) taikka kangaskauppaan, joten tämä sai kelvata. Ihan mukavat värithän tässäki on. Melko neutraali. Tai ehkä vähän retroki? 
Taustakankaaksi kaivoin kangaskätköistä ruskeaa puuvillaa. Sitä ei riittänyt aivan kokonaista palaa, mutta parista palasesta yhdistämällä sain oikean kokoisen. Eipä tuo tilkkuisuus minua haittaa kun eihän se tuolta alta näy mihinkään. Välissä on kaksi kerrosta vanulevyä pehmikkeenä. Kokoa alustalla on noin 64 cm x 72 cm. Saumurilla kun hurautti niin tämä ehti hyvin valmistua miehen ja tytön vaunulenkin aikana.

Tämä on nyt vielä toistaiseksi hoitopöydällä, mutta luultavasti vaipanvaihto siirtynee jonkin ajan päästä lattialle tai sängylle. Tätä on kyllä helppo siirtää paikasta toiseen ja onpa se näppärä pakata matkaanki jos on tarvis eikä vie kauheasti tilaakaan.

Kun kerran sen ompelukoneen nostin keittiön pöydälle niin siinähän se on majaillut jo pari viikkoa. Ei se tyhjänpanttina ole ollut, ei sentäs. Vois sanoa, että tällä hetkellä meän huushollin käytetyin kodinkone (ohittaa jopa pyykkikoneen!).

4 kommenttia:

 1. Aika kivalta tuo kangas näyttää! Hienoa, että ompelukone on päässyt töihin - aikamoinen tahti taitaa sulla olla, jos pyykkikonettakin ahkerammin käy. :D

  VastaaPoista
 2. Hieno alusta! Tuo vaipanvaihto on kyllä usein sellaista jumppaa että! Taitaa olla paljon ompeluksia tulossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumppaa tosiaan! Lattialla turvallisinta - tosin silloinkin vaarassa ovat matot, pissa kun saattaa lirahtaa milloin vain. :)

   Poista