keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Ryminällä alas

Kovin kunnianhimoisesti valitsin ensimmäiseksi ompelutyöksi pitkiin aikoihin jumpsuitin vauvalle. Ohjeessa ei lisäksi ollut vuorikangasta, mutta mie halusin vuorittaa haalarin, jotta se sopisi kevään ulkoiluihin. Että en sitte helpommalla voinut lähteä liikkeelle.

Sehän kostautui, totta kai. Leikkasin vuorikankaan väärin. Kangastahan ei tietenkään ollut enää enempää.

Siihen ketutukseen ja kankaan puutteeseen sekä armottomaan ompelukuumeeseen auttoi kuitenkin jumpsuitin sivuun siirtäminen (heittäminen) ja tämän huomattavasti helpomman paidan ompelu.

ohje: Ottobre 4/2012
kankaat: Ottobre Shop
 Eihän tämä mikään mahtavin taidonnäyte ole, pikemminkin harjoituskappale. Hoksasinpa taas monta juttua, jotka täytyy ottaa huomioon ennen ompelua. Mutta kyllä tämä päälle pääsee, ihan varmasti.

Ensimmäistä kertaa ikinä ompelin resorista pääntielle ja hihoihin kaitaleet ja eihän se ees vaikeaa ollu. Tietty siisteydessä on aina parantamisen varaa, mutta olin kuvitellut sen olevan vähintäänkin ydinfysiikkaa. No ei ollu ei. Ihan turhaan olin sitä vältellyt.
 

Ihan ensimmäistä kertaa vasaroin nepparin eikä se nyt ihan putkeen mennyt sekään. Miehän olin ihan neitsytmatkalla tämän paidan kanssa! Harjottelua, harjottelua. Sitä tässä tarvitaan.

Royal-tuotteesta tilasin mm. nuita kokomerkkejä sekä tuon Rakkaudella tehty -merkin myös. Pitäisikin tehdä uutta tilausta jo kun en tajunnut kaikkia tarpeellisia kokomerkkejä ostaa. Olihan sielä kaupassa aika paljon kivoja kankaitaki.. Ja ei kai sitä yksilä postikuluila pelkästään merkkilappusia tilailla.. Miehelle ei sitte kerrota mitään!Oikein mukavaa vappupäivää ankeasta säästä huolimatta!
 
Siitä jumpsuitista luvassa juttua myöhemmin tilanteen tasoituttua.

8 kommenttia:

 1. No voi harmin haalari... Anna sen hautua hetki nurkassaan, ja keksi sitten joku hyvä korjausliike :) Mutta paita on hieno, kaikkine yksityiskohtineen! Nuo nepparit.. Luulin että ne on yksinkertaisia, kun ekoja paukuttelin ihan onnistuneesti, mutta jossain vaiheessa meni vinksalleen, ja sitten meni hermot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! En olekaan uskaltautunut vielä vasaroimaan uusia neppareita. Tuossa olis kyllä pari bodya oottamassa neppejä, mutta saas nähä koska uskaltaudun.

   Poista
 2. Onpa kiva paita! Tsemppiä haalarin kanssa, jospa se siitä uusin voimin vielä voitoksi muuttuisi!

  Täällä on orastavaa ompelukärpäsen puremaa myös, mutta aiempaa kokemusta ei juurikaan. Aloitin siis helposta eli pipoista ja vauvan kuolalapuista ja kohta taidan jo uskaltaa tehdä isompaakin vaatetta. Muutama vuosi sitten ompeluinto laantui heti ekan vaatteen jälkeen, kun aloitin aivan liian haastavalla mekolla, jonka kanssa sain tapella piiiitkään.

  Neppareihin voisin antaa vinkiksi pihdit, joiden kanssa kiinnittäminen on ainakin minusta niin kivaa, että voisin nepparoida ihan vain ilokseni. Ei olleet edes kovin kalliit (riippuu toki varmaan merkistäkin), joten voin suositella lämpimästi. Huomattavasti miellyttävämpää kuin vasaran kanssa sählääminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vyyhti! Nuita pihtejä mieki mietiskelin, että olisko niille niin paljoa käyttöä, että kannattais investoida. Siinä vajaan parin kympin luokkaa näyttivät pikavilkaisulla olevan. Laitetaan harkintaan. :)
   Äkkiä sitä muuten kehittyy ompelussa kun vaan ompelee. Mutta niitä helpoimpia ja yksinkertaisimpia juttuja on silti vain kaikista mukavin tehä ko valmistuvat niin äkkiä. :)

   Poista
 3. No mutta onhan se hyvä harjoitella uusia asioita joskus ja vaikka useampaa kerralla :D Paidasta tuli hieno! Tsemppiä siihen haalariin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä alkaa tosiaan olla meikäläisen hallintakyky jo aika rajoilla kun kovin montaa uutta juttua yrittää kerralla. ;) Kyllä se tästä. Annetaan ompelukoneen vain laulaa niin kyllä joskus priimaakin tulee(?). :D

   Poista