sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Leikkimatto

Ennen kuin pääsen kertomaan mitä kävi sen jumpsuitin kanssa, niin näytänpä teille minkälaisella leikkimatolla meidän tyttö leikkii.

Pinnasängyn päiväpeitteenhän jo esittelinkin aiemmin ja samaan syssyyn ja sarjaan on tehty tämä leikkimattokin - myös jo silloin syksyllä raskaana ollessani.
Tämän tekemiseen pääsin miekin osallistumaan. Äiti leikkeli tilkut ja mie konttasin siskon kanssa lattialla palasia siirrellen ja käännellen. Ei muuten ollut helppo homma! Tilkuilla on varsin tarkkaan mietitty paikka kullakin - melkoinen palapeli oli! Kankaat ovat täysin samat kuin päiväpeitossakin.
Taustapuolelle ompelin palan fleeceviltistä, mutta se on aika onnettoman ohutta ja pelkästään kovaa lattiaa vasten melkoisen kova. Mukavin tämä on kun sen laittaa maton päälle. Olishan sitä voinu silitysrautaakin näyttää tälle, mutta leikeissä aina tulee ryttyjä ja laiskuus iski. Seliseli.

----

Toivottavasti kaikilla oli oikein mukava ja iloinen äitienpäivä. Miekin sain viettää ensimmäistä omaani ja olihan se vähän erikoista - ai että mieki olen äiti?! Päivä onkin mennyt pohtiessa omaa äitiyttä tämän hurjan (ja tasan) viiden kuukauden kokemuksella. Mutta onpahan olleet mahtavat viisi kuukautta.
Semmosen huomasin miettiessäni, että nykyään ei ole tarvinut oottaa unta sängyssä saati että olis tarvinu pyöriä unettomana - eihän sitä tarvi ko pää painaa tyynyyn kymmeneksi sekunniksi ja se on siinä. Eri asia onkin että miten pitkään sitä yhtäjaksosesti nykyään saa nukkua. Mutta se on sivuseikka se. :)

6 kommenttia:

 1. Hieno leikkimatto! Ja varmasti tulee olemaan enemmän käytössä tulevaisuudessa, kuin nuo muut härrykkä-leikkimatot.

  Juu, unta ei tarvitse kyllä enää odotella. Melkein nukahtaa itsekin poikaa nukuttaessa.. =) Ehkä se on se vastuu, joka painaa ja väsyttää? Mene ja tiedä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan meillä se semmonen häkkyräjuttukin, mutta nyt kun typy kääntyilee kovasti niin tämä riisuttu versio on parempi niin ei jatkuvasti jää jumiin niihin häkkyrän kaariin pyöriessään. Ja tosiaan, tätä käytetään varmasti pitkään. :)

   Poista
 2. Onnea ensimmäisenä äitienpäivänä! Kiva leikkimatto, hauskasti sommitellut tilkut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Kyllä tosiaan oliki hommaa nuitten tilkkujen kans. :)

   Poista
 3. Kiva tilkkutyö! Vaatteiden ompeluun saa kivasti vaihtelua, kun välillä tilkkuilee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa. Mutta on se vain paljon nopeampaa ommella pusero kuin tilkkuilla - puhumattakaan siitä kuinka tarkkaa tilkkujen leikkaaminen ja ompelu on. Että tämmönen kiireinen kotiäiti mieluummin ompelee jotaki semmosta, jossa saumanvarojen kans ei ole ihan niin justiinsa. ;)

   Poista