lauantai 8. kesäkuuta 2013

Tähtipaita

Kun tämä mahoton ompeluinnostus on nyt minut kaapannut mukaansa, niin sain siskolta kasan trikoita tuhottavaksi, ettei ihan kaikki äitiyspäivärahat mene kankaisiin. Lupasin ommella niistä vaatteita siskon lapsille ja ehkä jotain omallekin.

Ensalkuun leikkelin turkoosista tähtitrikoosta t-paidan koossa 86.
ohje: Ottobre Design 3/2013
kangas: tähtitrikoo siskon kätköistä, resori Eurokankaasta
Hihojen resorit olisivat voineet olla vähän pitemmät, tahtovat vetää hihansuita pussille. Mutta menettelee näinkin. Tämä oli sen verran nopea tehdä ja siskonpojalle just sopiva kesäksi, että näitä täytyy tehdä useampi tai ainakin toinen. Vois kyllä hyvin jättää nuo hiharesorit poiskin ja ommella käänteet kaksoistikkauksin.

Tykkään kovasti raglanhihaisista paidoista ja ne on minusta helpommat ommellakin kuin istutetut hihat. Näihin tosin menee hieman enemmän kangasta korkeussuunnassa. Eriväristen hihojen yhdistäminen on lisäksi kivemman näköinen raglanhihaisessa paidassa kuin istutetuilla hihoilla varustetussa. Tätä kangasta jäi vielä ainakin pitkien hihojen verran, etu- ja takakappaleet voisi ommella toisesta kankaasta, vaikkapa punavalkoisesta raitatrikoosta (kirjoitetaanpas ostoslistaan). 
Paita pääsikin heti käyttöön kun helteet hellivät mukavasti näin kesän alkuun. Tosin sisälläkin kun alkoi olla 27 astetta lämmintä, ei enää naurattanut. Nyt on ilmat jo vähän viilenneet, mutta mukavan kesäistä on silti

2 kommenttia: