tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kesähousut palloilla

Lainasin kirjastosta ison kasan (kaikki mitä silloin hyllystä löytyi) vanhoja Ottobre Design -lehtiä. Meillähän on täällä Rovaniemellä Ottobre Shop, johon kannan suuren osan tuloistani tällä hetkellä, mutta itse lehteen en kovin paljoa ole tutustunut aiemmin.

Nyt sitten kävi niin, että piti ihan tilata lehti itselle. Eikä ollut turha ostos - uusimmasta lehdestä löytyi vaikka mitä ommeltavaa. Kuten vaikkapa nämä kesähousut trikoosta koossa 68.
ohje: Ottobre Design 3/2013
kankaat: pallotrikoo siskolta, resori Ottobre Shop

Eipä vois helpompaa kaavaa olla! Tais mennä enemmän aikaa kaavan piirtämiseen ja kankaiden leikkaamiseen kuin ompeluun. Lahjekappale on yhdestä osasta, takana on sauma. Siis kaksi saumaa, parit resorit ja se on siinä!
Vyötäröresori nousee aika ylös, mutta sen voi jättää hieman alemmaskin, haaremihousutyyppisesti. Näissä on hyvin tilaa kestovaipallekin. Tuli kyllä mahottoman kivat kesäpöksyt. Suunnitteilla olisi tehdä toisetkin tällaiset, ehkä keltaisena.

6 kommenttia:

 1. Onpa herkkupöksyt, ihana väri! Ostin kans uusimman OB:n mutta en ole ehtinyt kuin vasta haaveilemaan ompelusta, listalla mm nämä housut :) Ja odotan kesälomareissua pohjoseen, varmasti poikkean kangasostoksilla ottobrella (jotta on mistä ommella kun aikaa löytyy)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! Olen nyt aika pahasti ihastunu tähän pinkkiin tai mikä lie aniliinin punanen onki. :o)

   Poista
 2. Oletpa saanut vaikka mitä aikaiseksi sitten viime käymän. Tää on kyllä ihana malli, pitäisi kai itsekin haalia tuo lehti käsiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sait lehden ostettua, nythän on uusi jo ilmestynyt. Siinä kesänumerossa oli minun mielestä enemmän kivoja ohjeita kuin tässä syksyn numerossa. Siis vauvalle. En ole ajatuksella katsonut niitä isompia kokoja, niihin kun menee vielä hetki. ;o)

   Poista
 3. Tosiaanki oot taas saanu vaikka mitä aikaseksi. Yölläko? ;) Ja muuten, kaikki jotka näkee Pepillä sen virkatun kesäpipon, ihastelee sitä kovasti. Se onki hieno!

  VastaaPoista