maanantai 8. heinäkuuta 2013

Palloja bodeissakin

Miten se muka jo kuukausi ehti mennä kun esittelin ne pallotrikoohousut?! Tämä kesähän vilahtaa ohi ihan mahotonta vauhtia, apua!

Pallotrikoosta tuli myös pari bodya: yksi omalle ja toinen siskon vauvalle. Ovat muuten ihan ensimmäiset bodyt, jotka olen koskaan ommellu.
ohje: Ottobre 3/2013
koot: 56 ja 68
kankaat: trikoo siskon laatikoista, resori Ottobre Shopista
muuta: Prymin nepparit Ottobre Shopista

 


Ohjeessa ei ole pääntiellä neppejä ollenkaan ja se tieten ensin vähän epäilytti, että mahtuuko pään läpi ensinkään. Kun tarpeeksi venytti kankaita ommellessa niin ei ole kyllä liian tiukka pukiessa, muttei liian löysäkään että jäis lörpsöttämään päällä. Siis että hyvä tuli.
Vähän rumasti jäi tuo pääntien resorin saumurointi näkyviin kun en vielä hoksannut ommella resoria ensin renkaaksi ja sitten vasta pääntielle. Osaanpa jatkossa ommella fiksummin ja helpommin.

Neppareiden vasarointi ei taas mennyt ihan tuosta nuin vain näppärästi. Pari nepparia meni vinksalleen ja piti oottaa, että mies tullee kotia ja ettii mulle sekasesta työkalukaapistaan pihit. Helpostihan ne irtosi, mutta ei niitä uudelleen voinut enää käyttää, roskiin menivät. Ehkä pitäs tosissaan alkaa harkita niitä pihtejä. Jo ihan naapurisovunkin vuoksi (etteivät hermostu ko mie täälä yhtenään paukutan vasaralla).

Tämä kaava oli mukavan kapea (ainakin meidän pallerolle), ei kuitenkaan mikään tiukka. Samalla kaavalla olen tehnyt jo useamman muunkin bodyn. Hoksasinpa nyt, että voishan tällä kaavalla tehdä paidankin.

4 kommenttia:

 1. Ihana! Taidan nyt oikeasti kaivaa sen ompelukoneen naftaliinista, seurustelkoon isi poikansa kanssa.. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiva, kaiva. Kohta sullaki on pino valmiiksi leikattuja kankaita ompelua oottamassa (kaavoja voi piirtää ihan hyvin vauvan ollessa hereilläkin, samoin kankaiden leikkaaminen onnistuu) ja vieressä nippu kaavalehtiä hiirenkorvilla. ;o)

   Poista
 2. Pirteä pallobody!

  Itsekin olen tehnyt resorikäänteet tuolla tavalla, että saumurin jälki jää näkyviin, mutta hyvä idea kokeilla niin, että ompeleekin resorin ensin renkaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tosiaan on näppärämpää ja siistimmän näköstäkin kun ompelee ensin resorin renkaaksi. Paitsi hihoissa se ei oikein onnistu, menee melkoiseksi vääntelemiseksi, että saa paininjalan alle.

   Poista