torstai 5. syyskuuta 2013

Kesäpaita tähtihihoilla

Mulla pursuilee kuvakansio julkaisemattomia kuvia ompeluksista (ja ehkä pari neulejuttuakin oottaa), mutta mistä ihmeestä sais ajan näpytellä ne kaikki tänne? Koitetaan pikkuhiljaa purkaa kuvia tänne. Järjestys on täysin mielivaltainen - ei puhettakaan, että enää muistaisin mikä on valmistunu ensin ja mikä sitte!

Alotetaanpa tällä t-paidalla. Samalla kun ompelin ristiäislahjabodyn siskontytölle heinäkuussa, leikkelin jäljelle jääneistä kankaista omalle tytölle kesäpaidan.



 
kaava: Ottobre (numeroa en millään muista), koko 74
kankaat: tähti-interlock siskolta saatu, pinkki trikoo ja resori Ottobre Shop

 Ekaa kertaa käytin kaavaa, jossa on olalla napitus. Vähän jännitti miten saan resorikanttaukset nätisti ommeltua nepparin alle piiloon eikä se nyt tietenkään ensimmäisellä kerralla onnistunut. Tai oikeastaan toinen kertahan tämä oli, sillä keväällä ompelin sen bambi-paidan, jossa mokasin vähän myös samassa hommassa. Tiänpähän taas miten ens kerralla ei kannata tehdä.




Ohjeesta ei oikein käynyt ilmi, että mihin kohtaan nepparit olisi pitänyt laittaa (tai sitten kiireinen kaavan kopioija ei ole merkinnyt piirtäessä nepparin paikkoja omiin kaavoihinsa..) ja ehdin jo palauttaa lainalehden kirjastoon, joten vasaroin (nii-i, ne pihdit pitäis hommata) ne mihin ne minusta parhaiten passasi. No ensinhän piti saada tietenkin tuo paksu ja rumasti törröttävä resorin reuna jotenkin kuriin. Hyvin upposi piikit vaikka tais olla vähän liian monta kangasta päällekkäin (kolminkertainen trikoo ja resori plus vahvike kangas eli 7!). Toisen nepparin ujutin kätevästi tuonne taitteen alle piiloon.




Jotenkin minusta paita näyttää vähän valjulta. Ehkä olisi pitänyt applikoida jotakin (tähti?) tuohon etukappaleelle. Voishan sen vieläkin siihen lätkästä, mutta taitaa paita jäädä jo aika vähälle käytölle jos ei älyttömiä helteitä pukkaa näin syyskuulle.

1 kommentti:

  1. Onpas hauskasti (ja siististi!) piilotettu toinen neppari :) Kiva peruspaita, tarvinneeko mitään koristusta, onhan jo tähtihihat? Vaikka minusta tuntuu kans, että pitää noissa ompeluksissa jotain erikoista tai koristusta olla, nyt on tekeillä valenappilista perusraitapaitaan.

    VastaaPoista