perjantai 25. marraskuuta 2011

Meikkipussukat

Pitemmän aikaa jo olen ollu vailla meikkipussukkaa, johon sopii kunnolla kaikki päivittäisessä käytössä olevat meikit ja siveltimet. Pussukan pitäs olla semmonen, että sen saa tarpeeksi auki, että näkkee mitä sielä on. Ko niin mielelläni värkkään itte, niin eihän sitä kaupasta haettu.

Ensimmäistä kertaa kokeilin tehä laatikon mallisen pussukan. Oli kyllä vähän hakusessa mitat ja avaruuden hahmottaminen vaikka matematiikasta tykkäänki kovasti.Ensimmäisestä tuliki liian iso meikkitarpeille, mutta pesutököteille, hammasharjale ja muille se osottautu melkosen sopivaksi.


Käytin 35 cm:n vetoketjua, jonka ostin SPR:n Kontista syksylä. Kovin hurjana olin ko uskalsin heti testaamatta kokeiluja ensin huonommalla kankaalla ottaa käyttöön hienot uudet kankaat, jotka ostin lokakuun Oulun kädentaitomessuilta Pee Kaa Tuotteelta.

Purkaa sain melko monta kertaa. Ensimmäisen kerran jo heti toisen sauman jälkeen ko olinki ajattelematta ommellu kankaan ylösalaisin vetoketjuun. Loppuvaiheessa kun olin vuorikankaan kiinniompelua vaille valmis, huomasin että jonkinlainen ripa/hihna olisi kätevä, jotta laukusta saisi kiinni hyvin. Pari saumaa taas auki ja sopivan kokonen kangaspala väliin. Viimisenä keksin vielä lisätä pohjalle vahvikkeeksi ohuen pahvin ja sitä varten piti purkaa se vuorikankaan pohjan kääntöaukko, jonka ehin jo ommella kiinni.

Vuorin väri melko lailla oikea, päälikankaan ei sitten ollenkaan.
Heti seuraavana aamuna päätin pistää uusiksi ja oppia virheistä. Lyhyempi vetoketju (30 cm, myöskin Kontista) ja samat kankaat, mutta mittasuhteet pikkusen pienempinä. Johan onnistu! Testattukin on ja meikit sopi hyvin. Tämä boksimallinen on siitä kätevä, että laukun saa kunnolla auki, että pääsee penkomaan sisältöä paremmin.


Purkaakaan ei nyt tarvinu ko kerran ko lopussa hoksasin vielä laittaa toiseen päätyyn nauhan koristukseksi.


Kyllä nyt kelpaa lähteä reissuun! Viikonloppu vietetäänki Oulussa ja Raahessa - pääsevät laukut heti testiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti