sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Cupcakes

Perjantai-iltana innostuin pitkästä aikaa nostamaan ompelukoneen esille. Kangaspinoa sai jonkin aikaa kaivaa ennen kuin ideat lähtivät liikkeelle, mutta viimein sain valittua sopivat kankaat ja vetoketjun. Yksi pussukka syntyi taas.
Olen tehnyt monta kaarevasuista pussukkaa, mutta nyt päätin kokeilla suoralla suuaukolla. Vetoketju on 18 cm ja pohja on tehty vanhaan tapaan "laatikkomalliseksi" (mikäköhän olis oikea termi?). Tästä samasta cupcake-kankaasta olen tehnyt jo ainakin kolme pussukkaa, mutta tällä kertaa jätin tukikankaan lisäämättä. Pohjan ansiosta pussukka pysyy hyvin pystyssä vaikka kankaat eivät kovin vahvoja olekaan.
 Olen unohtanut miten vetoketjun loppupään (kuvissa siis vasemmalla) saa ommeltua nätisti, etteivät päät (tai kankaat) jää rumasti. Kohtuullisesti onnistuin tässä, mutta vanhemmissa pussukoissa ne on paljon kauniimmat. Ei siis kannata pitää liian pitkää taukoa ompeluissa, etteivät tärkeät konstit unohdu. :o)


Tämä jää omaan käyttöön, sillä jostain kumman syystä vetoketjun tikkauksissa alalanka hyppeli välillä miten sattuu (alimmissa kuvassa näkyykin pari lankalenkkiä). Kokeilin säätää langankireyttä, mutta ei sillä ollut mitään vaikutusta. Muissa saumoissa ei ompeleen kanssa ollut mitään ongelmaa. Ihmeellistä. Ja ärsyttävää. Luulin ensin, että joudunko kuskaamaan koneen huoltoon, mutta ei onneksi tarvitse.

Leikkasin kankaita valmiiksi seuraaviin ompeluprojekteihinkin kun virtaa (ja ideoita) riitti. Niistä sitten myöhemmin lisää kunhan valmistuvat.

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

2 kommenttia:

  1. Ihana herkkukangas, ja kiva pikkupussukka!

    Mulla on kans ongelmia vetoketjun päiden asettumisen kans, mutta en kyllä ole monta pussukkaa tehnyt niin ei ole tullut kunnon tuntumaa. Oon ottanu tästä ohjeesta mallia: http://handmadehippu.blogspot.fi/2010/04/pussukan-teko-ohje.html.

    VastaaPoista