torstai 20. syyskuuta 2012

Söpöilyä

Villahaalariin mätsäävät tossut syntyivät lilan langan jämistä. Vasta kirjotin pitkät pätkät, etten välitä yhtään sukkien neulomisesta, mutta tämmöiset pienet tossut oli varsin mukava välityö. Ja nämä on pienet!Pienet tossut (Ravelry)
ohje: BabyDrops 20-13, pienimmät 
lanka: Drops Baby Alpaca Silk lila-mix (4434) 10 g ja luonnonvalkoinen (0100) 2 g
puikot ja koukku: 2.5 mm
   
Nämä tossut oli tosi näppärä tehä, ei mennyt kuin pari tuntia. Eniten aikaa tais viedä saumojen ompelu ja lankojen päättely, jotka ei kyllä ole minun lemppareita kumpikaan. Ohjeesta poiketen virkkasin simpukoita tossujen reunaan valkoisella langalla (ohjeessa oli ketjusilmukka-pylväs-lenkkejä, joista en saanut nättejä). Tuossa edessähän nuo nauhat menevät ristikkäin. (Lupaan ottaa sitten kuvia näistä kun ovat käytössä, josko sitten saisi paremman käsityksen). Näihin saa kivasti käytettyä kerien jämiä, yhteensä kun tossut painavat vain 12 grammaa. Riittää siis se ihan pieni nöttönenkin.


Oli muuten tällä kertaa hieman selkeämpi Dropsin ohje kuin haalaria tehdessä.

2 kommenttia:

  1. Voi kun on söpöt! Hyvä tietää ettei mene tuon enempää lankaa, noita voi itekin vääntää langanjämistä.

    VastaaPoista
  2. Nämä on kyllä niin söpöt että! Varmaan vielä ihanammat sitte käytössä. :o) Odottavan aika on pitkä vai mites se meni..? Tein näitä muuten jo toisetkin, piti saaha kokeilla sileällä oikealla (ei tullu niin hyvät ko mielessäni kuvittelin).

    VastaaPoista