tiistai 4. syyskuuta 2012

Kirjoneuleharjotuksia osa 1

Siskon pojalle tekemästäni haalarista jäi Dropsin Baby Alpaca Silk -lankaa sen verran, että siitä sai toisenki haalarin.


Villahaalari (Ravelry)
ohje: Drops, koko 62/68
lanka: Drops Baby Alpaca Silk luonnonvalkonen (0100) 109 g ja lila-mix (4434) 17 g
puikot: 2.5 ja 3.0 mm

Tein muutoin aika pitkälti ohjeen mukaan, mutta resoreiden helmineuleen vaihdoin joustinneuleeseen (1 kiertäen oikein, 1 nurin) ja tein ne lisäksi valkoisella kun ohjeen mukaan tehtynä ne olisi olleet lilat.


Kirjoneuleosio ei ehkä ansaitse näin lähikuvaa, mutta tulipahan otettua. Jotenki tuo jälki ei ole niin tasasta ko haluaisin. Tällä kertaa neulos ei kuitenkaan kiristä, mikä on varsin edistyksellistä jo sekin. Muutama silmukka on vähän löyhänlainen.. Harjotusta siis kaivataan lisää.


Napit valikoitui niistä mitä laatikoista löytyi eli varsin perusmallin luonnonvalkoset sellaiset. Puiset olis tietty ollu ihan parhaat, mutta kun ajattelin, että tätä tullaan varmaankin pesemään useammin niin puiset eivät olisi kestäneet.

Ohjeesta sen verran, että haarasauma on jotensaki eriskummallinen. Ainaki mulle, ko en ole aikasemmin juuri haalareita tehny. Ohjeessa vain käskettiin ylimalkaisesti ompelemaan haarasauma, mutta miten? Tuleeko sauma edestä taakse vai sivulta toiselle? En jotenki vain käsittäny.. Ompelin sauman sitten vähän siltä väliltä, ei ole kovin kaunis. Mutta ei kai sitä kukaan tuijotakaan, käytössä ainakaan. :o)
Toiseksi, minusta lahkeen lisäykset on hassut. Ne loppuu useita senttejä ennen haarasaumaa ja sen vuoksi lahkeiden yläosa pussittaa rumasti (näkyy ekassa kuvassa). Minusta olis ollu järkevämpää tehä lisäykset vähän harvemmassa ja siten, että ne loppuun just ennen haaraa.
Lisäksi, minusta on typerää, että alhaalta laskettuna 1. ja 2. napin välinen etäisyys on 6 cm ja muiden nappien 5 cm. En käsitä miksei niitä ole voitu laittaa tasavälin. Tein kompromissin (kun huomasin tämän liian myöhään) ja muiden nappien välissä on n. 5,5 cm.
Tässäpä siis parannusvinkkejä jos joku on tekemässä samalla ohjeella.

5 kommenttia:

 1. Nätti on. Minusta Dropsin ohjeissa on usein jotain tämmöistä pientä häikkää. Että vähän varauksella saa aina ryhtyä neulomaan. Mutta ei se sauma ja lahkeiden pussitus varmasti käytössä haittaa yhtään. Ja kirjoneuleosiokin näyttää ruudun tältä puolen katsottuna oikeen kauniilta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi, ettei tämä ensimmäinen hieman epäselvä Dropsin ohje ole - mullaki on niitä tullu vastaan. Toivottavasti eivät tosiaan käytössä haittaa. Vielä menee jonkin aikaa ennen kuin pääsee testaamaan. :o)

   Poista
 2. Komea kirjoneulehaalari! Eikä haarasaumakaan näytä kuvassa hassulta. Minullakin on noista dropsin ohjeista vähän huonoja kokemuksia. Jotenkin ylimalkaisesti selitetty asiat. Vika voi toki omalla kohdallani olla myös neulojan valikoivassa lukutaidossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vika taitaa suurimmaksi osaksi olla niissä ohjeissa, ei lukijassa. :o) Se vain on niin tympeää kun monesti työn valmiiksi saamisen jälkeen paremmin huomaa ne ohjeen kompastuskivet ja sen kuinka ne olisi pitänyt itse ratkaista, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Ehkä tässä pikkuhiljaa (monen monen Dropsin ohjeen jälkeen) oppii soveltamaan neulomisen aikanakin. :o)

   Poista
 3. Dropsin ohjeissa on kyllä paljon epämääräisyyksiä. Hieno haalari kuitenkin ja hyvinhän tuo kirjoneulekin onnistui!

  VastaaPoista