torstai 14. helmikuuta 2013

Päiväpeitto

Raskausaikana viime syksynä äitini ompeli vauvan pinnasänkyyn päiväpeiton. Kankaat ostettiin Oulun kädentaitomessuilta lokakuussa ja peitto valmistui muistaakseni vielä lokakuun puolella.

Sänky on perinteinen 60 cm x 120 cm kooltansa ja peitto on juuri sen kokoinen. Tilkut ovat kooltansa 15 cm x 15 cm, välissä on ohut vanu ja takapuolella pala vanhaa pussilakanaa. Siitä jäljelle jääneestä pussilakanastahan voisinkin ommella tytölle pussilakanan (niitä kun meillä on vain pari kappaletta eivätkä nekään ole täysin minun mieleen). Kiitos vain vinkistä, Oo!

Onneksi ostimme pinnasängyn, josta saa toisen laidan kokonaan irti, jotta tämä sivuvaununa käyttö onnistuu. Vauva ei kyllä montaa yötä sängyssään ole nukkunut (hän ei vaan suostu nukahtamaan sinne), mutta koska pinnasänky on samalla korkeudella meidän sängyn kanssa, on vauvan turvallista nukkua meidän sängyn laidalla. Näin on saatu paremmat yöunet itsekin kun ei tarvitse niin kovin ahtaasti vauva keskellä sänkyä nukkua. Mies varsinkin kun on hieman liikkusampi nukkuessaan. Pinnasänky on muuten köytetty paksulla narulla jaloista meidän sängyn pohjaan eikä se pääse ollenkaan liikkumaan tosin tuo yöpöytäkin on tuossa edessä.

8 kommenttia:

 1. Suloinen peitto! Meillä kävi aikanaan niin että vauva pääsi tipahtamaan meidän sängyn ja pinniksen väliin, vaikka pinnis oli olevinaan seinässä kiinni ja parisänky sitten siinä kiinni. Seinän väliin olikin jäänyt pieni tila ja pinnis pääsi liikahtamaan sen verran että jenkkisängyn reuna antoi periksi ja lapsi sujahti sinne väliin, pää jäi vaan näkyviin! Vähän kyllä sillon säikähin, mutta ei siinä kuinkaan käynyt, lapsi vaan ongittiin sieltä poies :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kyllä siinä varmasti sydän jätti pari lyöntiä välistä. Onneksi kuiten kävi hyvin. :o) Nyt kun vielä saisi tytön nukkumaan omaan sänkyynsä.

   Poista
 2. Hieno peitto, ja ole hyvä vinkistä! =)

  Emma, ei saa pelotella! Pitänee itsekin sitten kyllä olla varovainen, enhän mie olis tommosta edes tullut ajatelleeksi. Kiitoksia vaan vinkistä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen kyllä tykäny tästä peitosta kans. :o)

   Poista
 3. Ihana peitto! Kyllä ne lapset jossain vaiheessa yleensä oppivat nukkumaan omassakin sängyssä :D Meillä oli ensimmäisen kanssa myös hieman harjoittelua ekat kuukaudet mutta toinen on nukkunut ekasta yöstä saakka omassa sängyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä siinä näköjään kauaa mennyt - tyttö on nukkunut nyt viikon verran omassa sängyssään. Ah, mieki olen nukkunut paljon paremmin kun ei tarvitse varoa pientä vieressä köllijää. <3 Ja kiitos peittokehuista. :o)

   Poista
 4. Tuollainen "sivuvaunu" onkin kätevä keksintö! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se ehdottomasti ON kätevä. Ei tarvitse nousta öisin sängystä ylös. :o)

   Poista