sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Petäjät

Mulla on uudet sukat! Härregyyd, siitä onki aikaa kun viimeksi neuloin itselle sukat (tarkistin Ravelrysta, vuosi sitten helmikuussa!), enkä oikeastaan ylipäätään ole viime aikoina innostunut sukista. Jostakin sain tartunnan (ehkäpä Marittalta) ja viime keväänä ostettu uusi sukkalanka pääsi testiin.lanka: Cascade Yarns Heritage sävyssä Tangerine 56 g
puikot: 2.5 mm
Ravelry: PetäjätMarittalla jäi levy päälle Petäjä-sukkien kanssa ja ilmeisesti jonkinlaisen tartunnan sain kun hänen sukkiansa ihastelin. Pakkohan näitä oli testata jos näihin niin pahasti voi jäädä koukkuun, että tekee ainakin viidet sukat samalla ohjeella (lunttasin Ravelrysta).

Sen verran muokkasin ohjetta omiin koipiini sopivaksi, että vähensin silmukoita 66:sta 54:ään. Melko timmit tuli, mutta pingottuupahan kuvio hyvin esille. Itseasiassa käytössä nämä ovat venyneet juuri sopiviksi, liian isot olisi tullut 60 silmukallakin. Marittan tapaan jatkoin mallineuletta kantalappuunkin, sehän passaa siihen aivan älyttömän hyvin.Väri on kyllä jotakin aivan muuta kuin mulle tyypillistä. Tilasin langan netistä ja näytöllä väri oli ihan erilainen, paljon oranssimpi. Väri toistuu varsin oikein etenki tuossa kuvassa ylhäällä. Ja kattokaa miten hyvin sukat mätsäävät minun uuteen paitaan!
 
 

Täytyy sanoa, että olen tykästynyt näihin kovin. Sekä malliin että väriin.

14 kommenttia:

 1. Ihanat. Niin kaunis keltainen väri ja kuvio myös. Mulla ois keltaista Vetoa joten taidanpa neuloa tuollaiset siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kai tämä kevät, joka saa kaivamaan harmaiden lankojen tilalle vähän värejä. Keltainen on nyt jotenkin todella ihana. <3

   Poista
 2. Hienot petäjät on! Ja väri on kyllä ihana. Mie kanssa yritin tehä noita petäjiä, mutta mulla meni mallin kanssa hermo. En tiedä miksi. Ehkä vielä joskus uudelleen.. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki meinasi ensin mennä hermot ohjeen kans, mutta sitten se neulominen alkoikin jotenkin sujua. Suosittelen toista mahdollisuutta. :o)

   Poista
 3. Onpas pirteät keltaiset Petäjät!

  VastaaPoista
 4. Kauniit! Ihana keltainen. Petäjä on kyllä hirveän kiva malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltanen se vain iskee ja lujaa. Vois kyllä tehä toisen väriset Petäjätkin, kiva ohje oli. :o)

   Poista
 5. No mutta :D Kiva että joku muukin innostui, mä niiiiiiiin tykkään tuosta kuviosta :D Ja todella tuo 66 s on vähän liikaa, mutta oon mennyt silti sillä. Ja tuo kanta, se vaan täytyy tehdä kuviolla, koska siitä tulee kyllä hieno! Upeat sukat sulla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, täällä taitaa olla tosiaan toinen, jota Petäjä-kärpänen puras. :o) Ens kerralla tosiaan ne 60 silmukkaa, yritän muistaa. :o)

   Poista