tiistai 26. helmikuuta 2013

Langanvaihtoja

Viikonloppuna innostuin värkkäämään jämälangoista. Halusin epätasaisen paksuisia raitoja ja päätin vaihdella lankaa milloin missäkin kohtaa työtä välittämättä kerroksen vaihtumisista ja oikeista ja nurjista puolista. Olen joskus nettiä selatessa nähnyt kätevän tavan vaihtaa lankaa siten, ettei jälkeenpäin tarvitse päätellä langanpäitä. Ajattelin jakaa teillekin tämän, jos vaikka jollekin olisi apua tästä vinkistä.Okei, sulla on lanka loppu tai haluat vaihtaa eriin väriin kuten mulla tässä ensimmäisessä kuvassa.
 

Ota uusi lanka ja kiedo lankojen päät yhteen kuten kuvassa.


 Jatka neulomista siten, että molemmat langat kulkevat hetken aikaa kaksinkerroin. Kuvassa neulon ensimmäisen silmukan vanhalla värillä kaksinkertaisella langalla.


Jatka neulomista. Jatka senkin jälkeen kun lankojen vaihdoskohta tulee vastaan.
 

Anna mennä vain.
 

Molemmilla langoilla siis neulotaan muutama silmukka (olen yleensä neulonut 2-3 silmukkaa) kaksinkertaisena, jonka jälkeen jatketaan taas yksinkertaisella langalla. Uuden ja vanhan langan päät voi jättää parin sentin mittaisiksi (ja leikata ne sitten lyhyemmiksi kun työ on valmis). Tällä tavalla lankojen päitä ei tosiaan tarvitse erikseen enää päätellä eikä silmukat pääse purkautumaan kun langat on vaihdettaessa kiedottu toistensa ympärille. Kätevää! Paitsi silloin kun kaksinkertaisella langalla neulotut silmukat näkyvät työssä. Tässä minun projektissa ne ei haittaa. Lisää kuvia sitten valmiista työstä.

4 kommenttia:

 1. Hei toimiiko tuo oikeasti?? Siis pysyykö ne langanpäät piilossa eikä lähde purkautumaan?? (en mä mitenkään epäuskoinen ole, heheh =)) Jos tosiaankin pysyy niin tämä tapaa pitää ehottomasti opetella! Nimim. ällöän langanpäiden päättelyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä ne vain mulla ainaski on pysyny piilossa. Alappa kokeilla kun sulla vielä on hetki aikaa (vai onko?). ;)

   Poista
 2. Kätevän näköinen tapa, pittääpä kokeilla joskus! Etenkin aina-oikeaan neuleeseen langanpäät taitais upota hyvinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, ainaoikeassa tuo tapa on ihan omiaan. Langanpäät ei näy sitten niin yhtään. :)

   Poista