torstai 3. lokakuuta 2013

Aina vaan tähtiä

Huhhei, onpahan mennyt syksy nopeasti. Tuon pimun kanssa kun viettää päivät niin ei paljoa ehdi ylimääräistä - hyvä kun saan puhtaat vaatteet pestyä ja lämpimän ruuan tehtyä perheelle päivän aikana. Kiirettä pitää tytön perässä juostessa (tyttö ei kuitenkaan vielä onneksi juokse), sillä hän on nyt kohta kuukauden päivät kontannut ja noussut tukea vasten seisomaan. Kaikki muu kiinnostaa nyt paljon enemmän kuin ne omat lelut. Kiipeäähän tuo pieni apina jo meidän huushollin kolme rappustakin ylös - vielä kun oppisi tulemaan alaskin kaatumatta. Hommaahan olisi, lista on melko pitkä, mutta yritetään asia kerrallaan.

Kotiaskareiden vastapainoksi olen melko useana iltana istunut ompelukoneen ääressä, mutta nyt on pakattu konekin odottamaan uutta ompeluhuonetta ja ensi kesää, jolloin on luultavasti seuraavan kerran jonkin verran aikaa ommella. Meillä on edessä ihan pian paluumuutto Ouluun ja sehän se teettää hommaa ja vie aikaa harrastuksilta (tulleepa ikävä Ottobre Shopia!). Sen jälkeen onkin ahkera opiskelu edessä. Sitä kesää odotellessa.

Näitä ompeluksi ehti kuitenkin kesän aikana valmistua melkoisesti ja hyvin moni on vielä täällä blogissa esittelemättä. En sentäs kerralla kaikkia läväytä tänne, mutta jos pikkuhiljaa saisin ne tänne näpyteltyä (ja kuvatakin pitäisi).kaava: Ottobre 3/2013 Baby whale koossa 86
kankaat: siskolta

Siskon poika sai kesäbodyn (hah, tämän ompelusta onkin jo mennyt kauan!) ihanasta tähtikankaasta. Tämä kangas käy minusta oikein hyvin sekä tytölle, että pojalle (menee siis ensi kesänä meidän tytsylle). Tähdet ne vain edelleen on minusta kivoja. Onhan niitäkin tullut jo ommeltua muutama. Kaavana taas se tuttu Baby whale, jota olenkin jo kehunut maasta taivaisiin

Olen nyt laittanut helmaan vain kaksi nepparia kun niilläkin tuntuu hyvin pärjäävän. Vähenipähän hutilyönnit vasaran kanssa heiluessa. Alan muuten harjaantua siinä hommassa jo melkoisesti - eihän tässä kohta mitään pihtejä tarvitakaan! Paitsi että olishan ne vähän hiljasemmat kuin vasaralla paukuttaessa. Vois yöaikaankin nepitellä, nyt ei kehtaa herättää muita.

Muutama body on tämänkin jälkeen tullut ommeltua, mutta kuvat on niistä vielä ottamatta. Kaavana taitaa niissäkin olla tämä sama. Haluaisin kyllä kokeilla muitakin, mutta ei ole oikein tullut vastaan mieleistä. Haluaisin ehkä sellaisen, jossa on nepparit toisella olalla, kuten tässä tosimummon bodyssa, ja istutetut hihat siis. Harmi vain, ettei nyt ole sitä ompeluaikaa ja ensi kesänä tuskin enää bodeja tarvitsee tehdä. Mutta silti, vinkkejä otan vastaan hyvistä bodien kaavoista.

3 kommenttia:

 1. Pirteä tähtibody!
  Minä olen ommellut Ottobre-lehtien numeroista 1/12, 6/12 ja 3/10. Kaikki mallit on ok, mutta minusta noissa on ongelmana liian pienet jalka-aukot. Nyt kun ollaan päästy käyttämään koossa 68 cm tekemiäni bodeja niin huomaan tämän ongelman, meidän tyttö kun on reitevää lajia! Jos vielä teen bodeja, suurennan jalka-aukkoja, tai laitan vain kaksi nepparia, kuten sulla tässä versiossa :) Mutta laiskuuttani saatan siirtyä paitojen ompeluun, vaikka ne ei vielä kovin käytännöllisiä noilla pienillä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä pirteä body. :)
   Kiitos vinkeistä, pitääpäs katsoa nuo OB:t läpi. Olen kyllä vähän miettinyt samaa tämän Baby Whale -kaavankin kanssa, että jalka-aukkoja voisi isontaa. Meinasin lyhentää sivusaumoja, siis alottaa jalantien pari senttiä aikaisemmin. (Saakohan tästä sepustuksesta nyt selvää..?) Tässä kaavassahan tulee melkein lahkeet, shortsibody, heh. :)

   Poista