perjantai 20. syyskuuta 2013

Isoja palloja vaippapepulle

Vaateompelun lomassa surauttelin parit vaipatkin kun tarve isommille vaipoille olisi jo aikamoinen. Lähdetäänpä liikkeelle siitä, että ostin aivan ihanaa pallokuosista PUL-kangasta metrin verran. Sitten hommasin sille kaveriksi coolmaxia, melko ärpäkän oranssia. Ja tuli sitten ostettua muutama sentti (kröhöm, kolme metriä..) turkoosiakin coolmaxia kun niin halvalla sain.

Niin että vaippoja piti tehdä. Isompia sellaisia. Koska tyttö osaa jo varsin näppärästi avata vaippojen etutarrat, ajattelin tehdä sivukiinnitteisiä neppivaippoja. Muokkasin aikaisemmin käyttämääni kaavaa vähän isommaksi ja tässä olisi tulos:


Jotenkin onnistuin kuvatessa saamaan värit melkosen haaleina eikä oranssi näytä näissä kuvissa ollenkaan niin räikeältä kuin mitä se todella on. Samoin nuo pallotkin ovat laimeammat. Että kuvausta(kin) pitäisi opetella.

Mutta tästä vaipasta ja ompelusta. Eka kertaa ompelin kuminauhat vain päistään kiinni ja sitten kujan niille oikealta puolelta kangasta. Eipäs se ollutkaan niin kovin hankalaa. Aiemmin olen siis ensin ommellut siksakilla kuminauhat nurjalle koko matkalta ja sitten tikannut kujan oikealta. Päistään kiinni ommeltujen kuminauhojen etuja ovat näin äkkiseltään mietittynä ainakin helpompi kuminauhojen vaihtaminen ja tasainen rypytys kankaissa.

Ostin omat Kam-nepparipihditkin niin ei tarvitse olla naapurilta lainaamassa jatkuvasti (kiitos lainasta, E!). On kyllä melkosen koukuttavaa puuhaa tuo nepittäminen. Mietinkin jo, että mitäköhän kaikkea sitä vois nepittää.. Ovat vain aika paksuja nuo käyttämäni nepit bodeihin ainakin, ehkä jossakin hupparissa tai takissa voisi mennä.

 

Tässä viimeisessä alkaa muuten väritkin olla vähän lähempänä todellisuutta.

Mutta mites sitten kävikään kun innoissani aloin sovittaa vaippaa tytölle: isohan se on, eikä mitenkään ihan vähän! Reisistä jäi niin löysäksi, että ei puhettakaan kuivista vaatteista. Onhan tuo vyötärönympäryskin reilu. Että kaappiin meni tämä vaippa oottamaan, ehkä vuoden päästä vois olla sopiva.

Ei kun uutta matoa koukkuun, vai miten se meni? Pienensin vähän samaa kaavaa ja ompelin uuden vaipan, tällä kertaa sillä turkoosilla coolmaxilla.
Samat jutut tein tähänkin versioon: kuminauhat päistään kiinni ja kujiin, kolme paria neppejä takasiivekkeisiin ja kuminauha myös eteen.

Ja voihan kettu: ISO tämäkin!

Pöh, antaa vaippojen ompelun nyt hetkisen olla kun menee niin metsään niiden kanssa. Keskityn taas vaatteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti