sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Tahranpoistoa

Se nyt on varmaan jokaisessa lapsiperheessä tuttua, että välillä vaatteet on ruokailujen ja leikkien jäljiltä melkosen tahraset. Siinä saa sitten pyykkiä pestessä toivoa, että se porkkanatahra lähtee siitä lempparibodysta pesussa. Vielä ei ole yksikään itse tehty vaate tahraantunu niin, etteikö se olisi lähtenyt pesussa puhtaaksi, mutta parille ostovaatteelle on käynyt niin.

Jo reilu vuosi sitten liityin ystävän suosituksesta buzzador-sivustolle, mutta vasta nyt kohdalle sattui ensimmäinen kampanja, johon halusin mukaan - ja pääsinkin! Buzzadorina pääsee testaamaan uusia markkinoille tulleita tuotteita ja kertomaan kokemuksistaan muille. Nyt pääsin mukaan Vanish-tahranpoistoaineen testaamiseen.

Olen ostanut muutamia kertoja aikaisemmin Vanishia ja todennut sen varsin toimivaksi ja helppokäyttöiseksi tahranpoistoaineeksi. Sain buzzador-paketin mukana sekä nestemäistä että jauhemaista tahranpoistoainetta. Sotkin valkoisen kangastilkun eri ruoka-aineilla, jotta pääsin testaamaan kunnolla aineen tehoa.Kankaalla on ylhäältä vasemmalta lueteltuna mustikkaa, punaherukkaa ja kahvia. Alarivillä oliiviöljyä ja rypsiöljyä. Öljyt erottuvat kuvassa vähän huonosti, mutta tiedätte varmasti kuinka ne luonnonvalossa näkyvät kellertävinä läiskinä. Annoin tahrojen olla vuorokauden ennen tahranpoisto-operaatiota.Valitsin tahranpoistoon jauhemaisen Vanishin. Tätähän voi lisätä suoraan pyykkikoneeseen tavallisen pesuaineen lisäksi tai jauheesta voi pienen vesimäärän kanssa tehdä tahnaa, jonka voi hieroa suoraan tahralle ennen pesua. Tai sitten voi tehdä kuten tein nyt eli otin astiaan lämmintä vettä (kannattaa noudattaa vaatteen pesulämpötilaa, ettei käy hullusti!) ja sekotin siihen puoli mitallista jauhetta.Koneelliseen pyykkiä suositellaan täyttä mitallista Vanishia, mutta koska mulla oli tässä testissä vain tuo pieni kangaspala ja pari litraa vettä, puolitin jauheen määrän.Sitten ei muuta kuin tahrat likoamaan! Heiluttelin kangaspalaa vähän lusikalla alkuun ja jätin sen veteen noin tunniksi. Ensialkuun tahrat näyttivät tummuvan melkoisesti ja aloin epäillä lähteeköhän etenkään mustikka- ja kahvitahrat ollenkaan kankaasta.

Liotuksen jälkeen vaatteen voi suoraan laittaa pyykkikoneeseen muun pyykin joukkoon. Kattokaapas miltä minun kangaspala näytti liotuksen jälkeen:Ainoastaan kahvista jäi aivan hailakan pieni tahra jäljelle kun oikein tarkkaan katsoi. Yllätyin kyllä suuresti kun mustikasta ei jäänyt jälkeäkään. Öljytkin katosivat liotuksen aikana täysin.

Pitäiski testata saanko vielä yhdestä Maxomorran bodysta jonkin kellertävän ruokatahran (oliskohan porkkanaa tai bataattia) pois liottamalla bodya ensin ja pesemällä sen sitten vielä koneessa Vanishin kanssa.

Nestemäinen suihkepullossa oleva tahranpoistoaine on ihan näppärä käytössä myös, mutta kaikista helpoiten pääsee tosiaan kun kippaa tätä jauhetta pyykin sekaan. Toimii ällistyttävän hyvin!


Lisään vielä, ettei tämä ole maksettu mainos. Tuotteet olen saanut ilmaiseksi, mutta minua ei ole velvoitettu mitenkään suosittelemaan tuotetta, vaan sanomaan rehellisesti oma mielipiteeni.


---------


Ensimmäisen adventin illan voisinkin käyttää sohvalla kutoen. Viikon takaisen muuttoruljanssin jälkeen tavarat ovat löytäneet paikkansa ja nyt voi vähän hengähtää jouluvalojen tunnelmassa. Ihanaa kun ei enää tarvitse purkaa muuttolaatikoita ja miettiä mihin komeroon minkäkin mahduttaisi. Jääpähän hieman aikaa käsitöillekin taas. Tunnelmallista adventtisunnuntaita!

1 kommentti:

  1. Minäki oon käyttäny vanishia jo vuosikausia...se tosiaan tehoaa hyvin, paitsi siihen porkkanaan. Mutta se porkkana on kyllä lähteny parhaiten auringonvalolla. Ja kerran Tuomaksen ruskeisiin housuihin tuli valkonen läiskä, ku vanish tehos vähä liikaaki :D. Ja se oli tuota värillisille tarkotettua kuitenki. Jokos teiän neiti harjottelee muuten ite syömään? Mua pelottaa jo valmiiksi se sotkun määrä! Meillä nimittäin haluttais jo kovasti ottaa lusikka omaan käteen ja sormet työnnetään joka ruokakippoon....

    VastaaPoista