maanantai 27. helmikuuta 2012

My Mojo

Aurinko, pitkästä aikaa! Minun Mojot on ko tehty näihin kuviin.lanka: Zwerger Garn Opal Uni Solid 4 ply oranssi 2615
puikot: 2,5 mm


Mitä näistä nyt sanois.. Nämä oli joutusa neuloa, ohjeessa oli vähän uutta, joten innostus pysy loppuun asti. Sukat on siis kärjestä alotettu, muistaakseni loin 24 silmukkaa magic cast on -tekniikalla. Mallineuleessa on vuorotellen 2 oikein, 2 nurin -joustinsa sekä nurjia ja oikeita raitoja. Jujuna se, että toisessa sukassa ne on eri kohassa.

Kantapää oli se uus juttu: se neulottiin jälkikäteen, vähän niinko lapasissa peukalo. Siis kantapään silmukat neulottiin eka jämälangalle ja sitten sukka kokonaan varteen asti loppuun. Viimiseksi poimittiin kantapään silmukat ja neulottiin ne samaan tapaan kuin nauhakavennukset varresta alotettujen sukkien kärjissä ja pääteltiin kitchener's stitchillä (tai ainaki sinne päin). Tuli ihan sopivat kantapäät minun jalkoihin. Tätä tekniikkaa vois käyttää joskus toistekin.


Varren silmukoitten päättely ei aivan menny nappiin. Ovat siis melko tiukat. Mennee kuiten aivan hyvin omassa käytössä, mutta olis pitäny jaksaa tehä joku muu päättely ko perinteinen yliveto löysästi (kahteen kertaan piti seki kuiten tehä). Aika monesti olen käyttäny huiveista tuttua tapaa, jossa silmukat ensin neulotaan oikein ja samalla parittain päätellään. Sillä oli joku oma nimensäki, mutta en nyt saa mieleen.

Langan väri ei nyt aivan ole oma ittensä näissä kuvissa, pitäs olla paljon oranssimpi, mutta en kehanu alkaa säätämään asetusten kans ko auringonvalo olis sitte näyttäny hassulta. Tämän väriset sukat haluaisin, vinkkejä otetaan vastaan mistä löytyis.


Langan oikea väri siis aikasemmin vilautettu ja tässä uusintana:


Oi aurinko, toivottavasti nähdään usein!

6 kommenttia:

 1. Kiva sukkamalli ja upea väritys!

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat. Ja ihana aurinko! :)

  VastaaPoista
 3. Kivat sukat, vähän kuin aikuisten junasukat :) Pitäisi kokeilla tuota kantaa, ei kuulostanut kauhean vaikealta. Ja ihana aurinko :D

  VastaaPoista
 4. Onpa vallan aurinkoiset sukat! Ja ihania auringonpilkahduksia.

  VastaaPoista
 5. Emma: Niin on! Eihän nämä jalassa voi mököttää! :o)

  Enya: Sukkamallista tykkäsin kovasti. Täytyy kyllä tehä uuet (mieski jo kinusi ittele samanlaisia). :o)

  Neulisti: Kiitos! Ihmeellinen voima tuola auringolla. Tännään siitä ei ole taas tietoakaan niin onpahan ihan erilainen fiilis.

  Maritta: Aivan, junasukkiahan nämä muistuttaa. En vain ole vielä(kään) niitä lasten versioita tehny. Hyvin istuvat jalkaan. :o) Koita vaan tuota kantapäätä, se oli helppo ja mukavaa vaihtelua (paitsi jos inhoaa silmukoiden neulomista yhteen). Aurinko <3

  ArualMaria: Sitä aurinkoa tosiaan jo tarvitaanki. Hei, jos värikkäitten sukkien neulominen auttaa siihen, että paistais enemmän, niin mikäs siinä - laitetaan lisää aurinkoa puikoile! :o)

  VastaaPoista