sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Talvivaate

Neulemekko on kyllä talvivaatteiden parhaimmistoa. Kivannäkönen, rento ja lämmin.

Nyt mullaki on semmonen. Ihan itte tehty.

Se on vain semmonen homma, että saatta tyytyä näihin kamalaakin kamalampiin itse otettuihin (peilin kautta, tottakai) kuviin. Toivottavasti saatta selvää.ohje: Drops 94-24
lanka: Drops Alpaca beigemeleerattu (2020) 226 g
puikot: 3,5 mm
fiilis: JUHUU!


 Hommahan alko marraskuussa jo ko näin kaupassa ihanan neulemekon semmosella lehtikuviolla. Sehän oli tottakai akryylia ja eikai sitä nyt kaupasta neuleita osteta. Lankaa olin ostanu jemmaan aikasemmin syksylä, joten eihän se ollu ko alottaa silmukoitten luomisella. Pitihän sitä tieten ensin mittoa ja vähän laskea, mutta arvio osu aika nappiin (n. 250 silmukkaa tais olla).

Piirtelin itte oman lehtikuvion muistinvarasesti kaupan neuletta mukaillen. Parikymmentä senttiä sain joustinneuleen jälkeen mallineuletta tehtyä, mutta sitte ne iski ne kavennukset. Nehän ei ottanu onnistuakseen. Seuraava vaihe oli se, että neule nakattiin syrjään ja tehtiin muita mukavampia ja helpompia neuleita kuten vaikkapa sitä villahaalaria siskon pojale.

Siinä ehti mennä joulunpyhät ja uuet vuet hyvinki, ennenko kaivoin neuleen taas esile. Tuomio oli selvä: purkuun. Resorin onneksi sentään tajusin jättää purkamatta ko sehän oli sopiva. Selasin vähän aikaa Ravelrya ja Dropsin sivuja. Melko helposti se oikea ohje löyty, neuletiheyski täsmäsi.

Yritin siinä töitten alotuksen lomassa kutoa aina pikkusen. Aivan en ehtiny näitten pakkasten alkuun, mutta näyttää niitä riittävän vieläki, joten ei se ajotus nyt niin mahottoman huono ollu.

Ja kyllä mie poka tykkään tästä! Lyhyet hihat tekkee sen, ettei tule liian kuuma, ja pitkä helma lämmittää mukavasti takalistoaki. Aivan loistava työvaatteeksikin, mutta varmasti kovassa käytössä kotona sukkahousujen ja villasukkien kans.


Olen tässä monien neulottujen silmukoitten aikana huomanu sen, että parempi tehä harkiten ja huolella ko kauheala innola sen suurempia ajattelematta. Noh, joskus se päätä pahkaa neulominenki on hyvästä, mutta yleensä sen parhaan lopputuloksen saa ko vähän enempi näkkee vaivaa. Siis olen oppinu malttia - kaiken ei tarvi valmistua just-nyt-heti eikä vielä huomenakaan. Myöhemminki ehtii. (Onkohan sama ajattelutapa leviny opiskelujuttuihinki, mietin vain..) Ja sitte sitä huomaa nauttivansa lopputuloksesta paljon enemmän. Tätä lisää, kiitos.

9 kommenttia:

 1. Tosi kaunis!! Sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Sievä mekkonen!

  Dropsin ohjeista löytyy hyviä malleja, mutta välillä unohtuu itselläkin katsastaa ne. Kun sitä malttia ei aina ole vaan pitäis heti päästä puikkoihin ;) Mutta oikeassa oot, pitäis malttaa, niin lopputulos palkitsee.

  VastaaPoista
 3. Ihana neule! =) Ton tyyppistä olen itse haaveillut joskus saavani tehtyä, saas nähä :) HIANO! =)

  VastaaPoista
 4. Kiitti ihanista kommenteista! Onni on ihana neule, eikö vain. ;o)

  VastaaPoista
 5. On tosi kaunis malli.
  Minulla menossa pyöröpuikoilla yks Dropsin ohjeella pusero. Ensimmäinen tuommoinen työ minulla, ja välistä jo mahan pohjassa kouraisee, että mitähän tästä oikein tulee?
  Ehkä konsultoin sinua jossain vaiheessa..
  katsoin ohjetta jo eteenpäin ja kauhuissani jo mietin, kun siellä oli, että hihat tehdään pyöröillä ja sitten ne hihat siirretään samalle pyöröpuikoille tuon itse etu- ja takakappaleen kanssa. Ehkä ymmärrän sitten kun olen siellä kohtaa, mutta...haukkasinkohan vähän liian ison palan. Inhoan purkamista. Olen tuonkin purkanut kokonaan jo kolmesti.

  VastaaPoista
 6. KahviKaneli: Älä suotta ressaa vielä niitten hihojen kans! Hyvin se mennee, ja kanssaneulojia saa häiritä kysymyksillä (ja kaikki kysymyksethän on hyviä, tyhmiä ei olekaan). Dropsin ohjeet on yleensä ollu ihan selkeitä, joskus tosi joitaki poikkeuksia. Mutta mielelläni autan jos vain on siihen tarvetta. Anna puikkojen heilua vain. :o)

  VastaaPoista
 7. Hyvin saa kuvista selvää:Kaunis on, todella kaunis tunika. Ja niin lämmin varmasti. Kyllä se kannattais meikänki joskus katella hyvä ohje ja neuloa sen mukaan eikä aina omasta hatusta vetää ohjetta,jonka saa jossain vaiheessa sit neuloa uusiksi jossain kohtaa.

  VastaaPoista