keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Mitäsitäsitte?

Joskus (ison) projektin jälkeen tullee semmonen olo, että mitä sitä seuraavaksi neulois? Nyt on ollu just semmonen olo. En tiä veikö se pitsitunika kaikki ideat vai mikä tämä tämmönen on. Ahistavaa. Haluais neuloa, mutta mikään ei kiinnosta. Ravelryn jonossa on 199 (oho!) ohjetta, mutta ykskään ei just nyt puhuttele. Tai ei ole lankaa eikä tiä minkälaista ostais.

Yks ilta sohvala tyhjää käsiä pyöritellessä oli sitte pakko alottaa jotaki (ennenko vilttien hapsut on kaikki letitetty). Tämmösissä tilanteissa se alotettu tuotos yleensä hukkuu valmistumattomien neuleiden mereen kun yleensä se inspiraatio löytyy ennen pakkoneuleen valmistumista.

Siis sukkalankakerä ja pitkät pyöröt: laitoin alule sukat varpaista alottaen. Eihän sitä mittään tylsiä (pelkkää sileää oikeaa) sukkia kuitenkaan haluttanu tehä, joten kaivelin taas Ravelrya ja sieltä täältä vinkkejä poimien (lähinnä tästä Dropsin ohjeesta) aloin tehä ruudukkoa.


Tein tiimalasikantapään kun en muita ossaa (paitsi nyt sen "peukalokantapään", joka tuli Mojoihin) ja tähän ei tarvi ohjeita ko ulkomuistista antaa mennä. Lankana Austermann Step Classic. Neitsytmatkalla ollaan. Vielä en ossaa sanoa tykkäänkö langasta vai en.


Kantapään jälkeen oliki hankalaa päättää mitä seuraavaksi. Päätin laittaa Dropsin ohjeen tapaan kapeat palmikot tuon ruudukon reunaan, mutta varren takaosa kaipas kans jotaki. Muuta ei nyt tullu mieleen ko tuo sama ruudukko, mutta harvempana, yhtenä isona salmiakkina. Noh, kerran jo purin pari-kolmekymmentä kerrosta vartta, katoma jos nyt onnistuis.


Niin, vielä ei ole sitä inspiraatiota löytyny. Eka sukka on kuitenki jo näin pitkälä. En silti vielä uskalla luvata, että näistä sukista kuulisitta tai näkisittä ennään tämän enempää.
 

4 kommenttia:

 1. Kaunis alku, anna mennä vain loppuun asti. Siinä matkalla se inspiraatokin kypsyy!

  VastaaPoista
 2. Sukat on just hyvä välityö, jos ei muuta äkkiseltään keksi! Ja nuista tulee hienot :)

  VastaaPoista
 3. Enya: Vieläkään en ole saanu ekaa sukkaa valmiiksi. On kyllä ollu niin kiireinen viikkoa, että eipä ihme. Mutta ei sitä inspiraatiotakaan vielä ole kuulunu eikä näkyny.. Jatketaan siis vielä taistelua näitten sukkien kans. Kiitos kannustuksesta! :o)

  Outi: Mie neuloin aikasemmin melkein vain ja ainoastaan sukkia. Sitte ko viimein aloin muitaki kutomisia tehä niin ne sukat jäi - eikä hirveästi vieläkään (monen vuen jälkeenkään) tehe mieli tehä sukkia. Jotenki ne vain tökkii. Ehkä se on se, ko niitä pittää tehä kaks. Samanlaista vieläpä. :o)

  VastaaPoista
 4. Nätit noista on tulossa! Mulla on usein sama ongelma neuleiden aloittamisen kanssa. Mutta sukat on sellainen kiva välityö, mikä sopii moneen tilanteeseen - hätäpäissään tulee tosin liian helposti valittua perus raitasukat, vaikka jonossa olis hirmuisesti kivoja sukkamalleja. Mä en vaan useinkaan jaksa niitä ohjeita seurata, vaan sävellän (/sähellän) omiani... ;D

  VastaaPoista