perjantai 2. maaliskuuta 2012

Hullutuksia

Kyllä nyt viiraa päästä ja kovasti. Alkaa nyt sitte virkata ko ei oikein koskaan ole osanu! Kyllähän ne perusjutut on hallussa: kiinteät silmukat ja pylväät, mutta jotenki mie en vain ole koskaan käsittäny niitä ohjeita. Aina on kerroksen alkukohta hukassa, ja on muuten älyttömän hankala erottaa, että mikä nyt on se edellisen kerroksen kolmas ketjusilmukka johon nyt pitäs koukku lyä.

Kaikkea sitä näköjään alkaa tehä sitä neulomisinnostusta ootellessa.

No on tässä pieni taka-ajatuski. Mie(ki) olen tekemässä pitsiliinalamppua. Ostin kirppareilta jo kasan pitsiliinoja (osan valkasin kloriitilla mm. turkoosista valkoseksi). Ei ne sitte kuitenkaan riittäny minun palloon. Huvittavintahan tässä on se, että en jaksa millään lähteä kiertämään kirppareita ja etsimään (kohtuuhintasia) liinoja, vaan ostin sitte ruokakauppareissula Kotiväkeä. Siis että liinojen virkkaaminen itte olis helpompaa!?


ohje: Drops
lanka: Novita Kotiväki 23 g kahteen liinaan
koukku: 2,5 mm


Ensimmäinen liina.

Toinen liina. Löydätkö eroavaisuuksia?

Ajattelin, että alotan helpolla ja katoin Dropsilta ohjeen. Kyllähän siinä muistaakseni jo kolmannella kerroksella piti virkata ja purkaa, virkata ja purkaa.. En vain käsittäny, ja liina ei kyllä näyttäny yhtään samalta ko kuvissa. Jotenki se kuitenki siinä kokeillessa kaikkia mahollisia mieleen tulleita tapoja tulkita ohjetta, homma lähti luistamaan. Siis sen kerroksen osalta. Seuraava kerros oli taas oma taistelunsa. Muutamilla kerroksilla silmukoita ei ollukaan niin paljon ko ohjeessa väitettiin olevan, mutta vähän hyppelin silmukoita sieltä ja täältä niin ei niitä ainakaan minun tottumaton virkkaajan silmä erota. Jotenki siitä kuitenki tuli pyöreä liina, ihan ihmeen kaupala. Aikaahan se vei tolkuttomasti, mutta olipahan valmis. Jotaki erilaista siinä kuiten oli ko ohjeen kuvassa, mutta en antanu sen häiritä.


Ajattelin, että tehhäänpä toinen ko nyt on opittu lukemaan ohjetta. Noh, siinä toista liinaa virkatessa tajusin, että olinki tehny ekassa liinassa kiinteitä silmukoita ko olis pitäny tehä pylväitä. Että siinä sitte se ero. Selvispä kuiten.
 

Lamppu ei vieläkään ole valmis. Muutama liina tarvittais vielä. Lupaan siis, että jatkoa seuraa.

8 kommenttia:

 1. Hieno lamppu tulossa. Seuraan mielenkiinnolla sen valmistumista! Kauniita liinoja olet löytänyt, mutta katselet lamppua ihan toisin silmin, kun siinä on jotain itse virkattuakin.

  VastaaPoista
 2. Yhdyn edellisiin, mielenkiinnolla seurailen työn edistymistä :)

  VastaaPoista
 3. Enya: Kiitos! Tästä oikeastaan tais tulla nyt ongelma.. Muutamaan kirpparilta ostettuun liinaan en ole ihan niin tyytyväinen, ja mielessä tosiaan kävi ajatus siitä, että olis virkanu kaikki liinat itte. Tiän, vielä hullumpaa! Toivottavasti rumat liinat ei osu silmään ko sängyssä makoilee. :o)

  Neulisti: Minustaki lamppu näyttää kivalta, toivottavasti sitte lopulta valmiinaki makkarin katossa. :o)

  Saila: Jännityksellä odotan mieki valmista! Tässä voi kuiten mennä vielä pariki viikkoa. Hiihtolomaki tässä välissä. :o)

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis lamppu valmistumassa! :) En ole ikinä suuremmin tykännyt pitsiliinoista, mutta tällä lailla käytettynä ne ovat aivan ihania! :) Pitääkin ruveta katselemaan liinoja eri valossa kirpparilla kulkiessa.. Ja eipä tullut mieleen, että värillisetkin voisi tosiaan valkaista! Monesti kun kirpparilla tulee mitä räikeimpiä liinoja vastaan..

  VastaaPoista
 5. ihana!!! mikä tulee valmistuneen lampun halkaisijaksi?

  VastaaPoista
 6. Komea lamppu tulossa! Sillähän on sit vaan enemmän arvoa kun on itse virkannut osan :)

  VastaaPoista
 7. Saara: Kiitos! Otin kuvan lampusta alhaalta päin - yritinki asetella ne kaikkein kauneimmat liinat pallon alaosaan, jotta niitä sitte voi sängystä katella. :o) Miekään en ole pitsiliinojen ystävä, mutta tässä projektissa ne on kyllä tosi kauniita. Nyt ko olen virkanu nuita liinoja ja niitä on pitkin poikin huushollia niin niihin alkaa silmä tottua. Että mitäs jos eteisen lipaston päällä olis ihan oikeasti pitsiliina..? Ehkä tässä virkkaamisessa pää pehmenee. ;o) Kloriitilla sai tosiaan hyvin valkastua, kunhan vain liinat on puuvillaa. Mie ostin mm. turkooseja ja vaaleanpunasia, pari keltastaki tais olla.

  berenike: Kiitos! Lampun ympärys näyttäis olevan n. 160 cm joten sehän tekee halkasijaksi vähän yli puoli metriä.

  Emma: Sanos muuta! Tämä säästetään kyllä sitte lapsenlapsille asti! ;o) On se mulla sen verta monta viikkoa jo roikkunu askarteluhuoneen kaapin ovessa, että arvo on kyllä pilvissä. ;o)

  VastaaPoista