lauantai 24. maaliskuuta 2012

Blääh

Nyt on ostettu lissää lankaa, jotta neuleinnostus saatais taas käyntiin. Ensimmäisenä haluttais tehä jotaki huivia. Lankana olis tämä:


Dropsin Lace turkoosina. 

Mutta minkälainen huivi?

En oikein tykkää kovin isoista kolmiohuiveista. En ossaa asetella niitä kivasti kaulalle.
Siis joku pieni kolmiohuivi, jossa on kuitenki pitkät sivut, kävis. Ei kuitenkaan liiaksi lehtikuviota, mutta pitsiä pittää silti olla.
Jos se olis suorakaiteen mallinen, niin ehkä semmonen tuubihuivi kuitenki. Yhistäis päät lopuksi yhteen rinkulaksi, jonka voi sitte pari kertaa kiepsauttaa kaulale. Pitsiä siihenki. Mutta ei taaskaan mittään kovin tylsää. Eikä liian vaikeaakaan. Eikä jälkeenpäin neulottavia reunakaitaleita, ei.

Alotin jo Knittyssa julkaistua Wispiä:


Ohje on kuiten tarkotettu paksummalle langale, joten minun huivinalku on puolet kapeampi - ja luonnollisesti kestäis ikuisuus tuota yhtä ja sammaa kalanverkkokuviota ennenko huivi olis riittävän pitkä kahesti kaulan ympäri heitettäväksi. Ei tuntunu kivalta.

Selasin Ravelrya tuntisen, mutta oli jotenki laiha tulos. Miksi mie en löytäny sieltä oikein mittään?

Tulikohan selväksi, että ahistaa mahottomasti ko olis kivoja lankoja neulottavaksi, mutta sitä oikeaa ohjetta ei nyt vain löydy?! Tähän voi lisätä mieleisiä kirosanoja useita kappaleita.

Kanssaneulojat: nyt tarvitaan ideoita, kiitos!

9 kommenttia:

 1. Sievänvärinen lanka :) Miten olis Annis-huivi Knittystä http://knitty.com/ISSUEss10/PATTannis.php? Siinähän on vähän pitsiä muttei liikaa, ja ei oo kolmio vaan kaareva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annista kattelin kans, mutta ne nypyt tökki. Swallowtail shawlin olen tehny kahesti vuosia sitte, mutta vieläki muistan ne pylpyrät.. ;o)

   Poista
 2. Ihanan värnen lanka. Miten pienillä puikoilla pitää tuota neuloa / virkata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Langan väri on tosiaan mahtava. Varmasti erottaa tummasta takista sen. :o) Vyötteessä on suosituksena 3 mm puikot, mutta pitsihuiviin voi käsialasta riippuen käyttää jopa 4,5-5 mm:n puikkoja.

   Poista
 3. Käviskö tämä: http://www.ravelry.com/patterns/library/rock-island ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tätä kattelin kans Ravelrysta! Ja jonossahan tämä on, mutta jotenki tuntuu siltä, että neule tarvis tumman langan niinko ohjeessaki? Ehkä tämä on vain minun vinksahtanu mielikuva..

   Poista
  2. Itse aattelin, että tuo turkoosi saattaisi just ja just olla tarpeeksi tumma. Mutta makuasioita... :)

   Poista
  3. Näinhän se on, makuasia. Saattaa kyllä olla, että jos näkisin huivin valmiina turkoosina niin saattaisin innostuakki, mutta en uskalla kokeilla ettei mene purkuhommiksi.. Mulla olis tuossa kyllä yhtä tummempaaki huivilankaa, ehkä siitä vois tehä Rock Islandin. Se on kyllä niin upea huivi!

   Poista
 4. Mulla on välillä ihan sama ongelma, kun odotan sitä "täydellistä" mallia... Sitten menetän hyvää neulonta-aikaa sillä, että jahkailen ja jumitan, etsin ohjeita ja selaan projekteja... ;-P

  VastaaPoista