maanantai 26. maaliskuuta 2012

Sinnikkyys palkittiin

Kiitos ehdotuksista turkoosin langan ohjeeseen! Ei sitä mieleistä kuitenkaan tahtonu löytyä. Ehkä syynä oli ennemminki lauantai-ilta kuin huono valikoima ohjeita (sillä sitähän se ei ollut!). Päätin sitte sysätä langan syrjään hetkeksi ja napata toisen uuden langan.


Porukalla tilattiin viime viikolla Titityystä mm. Cascaden herkkuja. Tässä yks minun ostoksista, Alpaca lace (baby alpakkaa). Ah, kuinka pehmeää. Väriki ihan mahtava harmahtavan lila.

Yhessä vyyhdissä on noin 400 metriä lankaa, joten se riittää sopivasti pieneen huiviin. Taas Ravelryn haku päälle, ja nyt tuli tulosta. Vingautin vähän Visaa ja niin oli ohje sähköpostissa alta minuutin. Hopusti suostuttelin miehen toimimaan vyyhdinpuina ja saatiin lanka kerälle. Melko kauan siinä kyllä meni, 400 metriä on aika paljon lankaa.


Ohjeena Fragile Heart Boo Knitsiltä. Oih ja voih, niin kaunis huivi! Jospa tästä minunki versiosta tulis. Myöhään lauantai-iltana alotettu pitsihuivi ei mitenkään voi alkaa ilman virheitä, joten sunnuntain koittaessa (ja vielä vähän matkaa neulottua) oli todettava, että alkutekijöihinhän tämä mennee. Nyt ollaan kuitenki jo yllä olevan kuvan tilanteessa, eli hyvälä mallila. Tuossa ensimmäisessä kuvassa muuten langan väri on kohillaan, alemmassa ihan liian sininen.

7 kommenttia:

 1. Oi miten ihana huivi tulossa :)

  Annis-huivista vielä, mulla on ollut ajatuksena kutoa se joku kerta ilman nyppyjä, kun ne tosiaan on tympeä kutoa enkä saa niistä siistejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis tietenki yks vaihtoehto. Täytyy kuiten laittaa se ohje talteen, nuita huivilankoja(ki) riittää. :o)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on! En ensin ees hakenu mittään näin hentoa ja pitsistä, mutta tämä nyt sattu iskemään ko metrinen halko. :o)

   Poista
 3. Ihanan värinen lanka ja ihana huivi tuloillaan. Minkä kokoisilla pyöröillä teet?
  Blogissani sinulle tunnustus, jos jaksat :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käynpäs kurkkaamassa.
   Olen tehnyt ohjeen mukasten puikkokokojen kans: eka 4 mm, sitte 4,5 mm ja nyt reunapitsi 5 mm puikoilla. Ärsyttävä vain ko mulla ei löytyny ko 40 cm pitkiä pyöröjä. Ei mahu kyllä yhtään levittämään huivia ja tarkastelemaan miltä näyttää. Pittää siis vain luottaa siihen, että hyvä siitä tullee. :o)

   Poista
 4. Aikamoinen söpöilyhuivi tulossa! :)

  VastaaPoista