maanantai 20. helmikuuta 2012

Villahaalari, osa 2

Lupasin lisäillä parempia kuvia villahaalarista. Tässä niitä nyt olis. Varokaa vain, seuraavien kuvien myötä vauvakuume voi alkaa vaivata. En vastaa seurauksista.ohje: aikalailla oma, vähän mittoja kateltu useista eri ohjeista
lanka: Drops BabyAlpaca Silk luonnonvalkonen 117 g
puikot: 2,5 mm resoreihin, muualla 3,0 mm
koko: n. 56 cm


Ihan aluksi oli suunnitteilla joku palmikollinen villahaalari. Mieleistä ohjetta ei kuitenkaan valmiina löytyny, ja ajattelin, että vois olla ehkä liian vaativaa saaha itte suunnitellen palmikot osumaan oikein ja kivasti kavennusten kans. Päätiin siis neuloa ihan simppelisti sileää oikeaa.
 

 Söpö ko mikä! Pukuki. Jätkä ei välittäny mittään tätistä, joka heilu kameran kans ympärillä. Hyvät unet jatku vielä vaunulenkin jälkeenki.


Jotaki jujua haalariin kuitenki piti saaha, joten pienet paikkataskut ja toiseen ommeltu lammasnappi ajavat sen puolen. Ja onhan nuo pallonapitki aika makeat.
Kuvissa on mukana myös lapaset ja sukat, jotka on samasta langasta. Tuore mummo on neulonu ne.


Hihojen ja lahkeiden resoreissa sekä kauluksessa on 1 kiertäen oikein, 1 nurin -joustinta. Niitten avulla on hyvä säädellä pituutta. Kaarrokkeeseen tein raglan-kavennukset joka toinen kierros. Nappilistat on tehty samaa kyytiä vartalo-osan kans, ne on ainaoikeaa. Napinlävet tein muistaakseni kolmen silmukan päähän reunasta ja olisko ollu ssk, lk.

Tämä siskon poika vain kasvaa niin hurjaa vautia, että saattaa olla, että tämä jää kuitenki pieneksi ennen ko lumet on sulanu. Mutta tätihän laittaa uutta puikoile: villahousut ja -takki olis seuraavaksi suunnitteilla.

10 kommenttia:

 1. Kylläpä siitä haalarista tulikin hieno! Ihana tuo lammasnappi! :D

  VastaaPoista
 2. IHANA! :) Tahtoisin ite kans tehä pojal mut tahtoisin hupulla .. Täytyneen tutkia ohjeita :) Mut IHANA!! Kaikkineen nappeineen ^^,

  VastaaPoista
 3. Voi kun se on söpö! Ja haalarikin on hieno:)

  VastaaPoista
 4. Suloinen on, sekä haalari että kantajansa :) Lammasnappi on huippu!

  VastaaPoista
 5. Ihana! ja on kovin söpö tuo sisältökin :D

  VastaaPoista
 6. ArualMaria: Kiitos! Olen kyllä tyytyväinen tähän, vaikka saiki säätää moneen kertaan.

  Breezie: Kiitos! Mietin kans eka hupullista, mutta totesin, että ko tämä on tarkotettu ulkohaalarin alle, niin huppu vois olla tielä. Kevääksi voiski tehä semmosen hupullisen paksummasta langasta. Sitä vois pittää sitte ittekseen.

  Neulisti: Niin on! Tämän tätin sydän on ihan sulanu. :o)

  Effi: Sanoppa muuta. <3

  Outi: Kiitos! Lammasnappi on kyllä piste iin päälle. :o) Tämä haalari on kyllä rakkaudella tehty. <3

  Maritta: Kiitos! Vauva- ja neulekuumetta voi aina käydä kasvattamassa siskon luona. Mitä sitä ei täti tekis pienen pojan eteen? :o)

  VastaaPoista
 7. Ylisöpöt napit! Ja muutenkin ihanainen. :)

  VastaaPoista
 8. Eihän tuollaisia VOI olla! siis aivan yli-ihana asu ja söpö pikkuinen. Kyllä on kaunis haalari ja minusta tuo sileä neule on tyylikkyydessään paras, kun noilla ihanilla napeilla saa ilmettä. Miekin neulon lastenlapsille joskus tarkoituksella jotain just sopivaa, et saa pian neuloa uuden.

  VastaaPoista
 9. Elios: Kiitos kovasti! Nuita nappeja olis pitäny tajuta ostaa varastoon ittele. :o)

  Pilvikirsikka: Tässähän ihan punastuu (vaikka vain haalari on minun synnyttämä, heh). Täytyy kyllä olla samaa mieltä, sileä neule sopii tähän vallan mainiosti. Turha yrittää viä huomiota palmikoila tai muila näyttävillä mallineuleilla - pieni mies puvun sisälä ko kuitenki on se kaikista ihanin oli päällä mitä tahansa. <3 Innolla suunnittelen tosiaan jo seuraavia. :o)

  VastaaPoista