perjantai 2. marraskuuta 2012

Syntymäpäivälahja

Äitillä on joulukuussa syntymäpäivä ja ehdotin hänelle, että voisin neuloa hänelle villatakin lahjaksi. Äiti valitsi mallin ja yhdessä mietittiin värit. Harmi vain, ettei lokakuun alun Oulun kädentaitomessuilta löytynyt oikeaa lankaa. Netistä onneksi saa vaikka ja mitä, joten tein Tapion lankakauppaan tilauksen. Langat tulivat viime viikolla ja olenkin jo päässyt alkuun neulomisessa.

Suunnitelmissa on siis Dropsin ohjeella tällainen neuletakki:

Ohje täältä.

Lankana käytän ohjeessakin käytettyä Karismaa. Värejä muutettiin sen verran, että beige vaihtui vähän vaaleampaan sävyyn:Keskiroosa vaihtui vähän vaaleampaan ja lilaan taittavaan vaaleaan vanhaan roosaan:

 

Vaaleansininen ei myöskään oikein miellyttänyt, joten sen sijaan käytän luonnonvalkoista:
 


Samoin metsänvihreä vaihtui ihanaan suklaanruskeaan:
 

Tumma vanharoosa on siis ainoa ohjeessakin käytetty väri. Kyynärpäälaput on tarkoitus jättää neulomatta, mutta muuten aion noudattaa ohjetta jos ei matkan varrella tule jotakin mieleen.

Karismahan on melko paksua lankaa, suunnilleen 7 veljeksen vahvuista, ja neulon sitä 4 mm puikoilla - tulee äkkiä valmista. Eiköhän äiti saa synttärilahjansa jo marraskuussa.

Kun kerran lankatilauksen tein niin samoilla postimaksuilla oli pakko tilata alennuksessa ollutta Limaa. En ole aikoihin neulonut miehelle muuta kuin villasukkia (ja niistäkin on jo aikaa), joten tilasin villapaidallisen lankaa, mies valitsi värin.Hyvää viikonloppua - miten nämä arkipäivät taas meni jo?

6 kommenttia:

 1. On kyllä ihana neuletakin malli! Tulee varmasti mieluinen :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on neuletakki jo sillä mallilla, että voin sanoa, että hyvältä näyttää! :o)

   Poista
 2. Ihana malli! Postaahan sitten valmis takki :)
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin tähän malliin ittekki, saa nähä tehenkö kuitenki vain tämän yhen äitile. Ihan varmasti laitan näytille valmiin takin - eikä siihen ees välttämättä mene ennään kovin kauaa. :o)

   Poista
 3. Kaunis neuletakki tulossa! Minusta nuo kyynärpääpaikat nimenomaan on hauskat :) Mutta toki on kaunis ilmankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki tykkään nuista kyynärpääpaikoista, mutta äiti halusi ilman. Jos innostun tekemään ittele samala ohjeela, niin laittaisin kyllä ne laputki. :o)

   Poista