lauantai 10. syyskuuta 2011

Kesätunika

Ai miten niin on jäänyt pari projektia kirjaamatta blogiin?! Tällä kertaa esittelyssä siis kevääksi ja kesäksi suunniteltu tunika, mutta jonka valmistuminen vei taas hieman enemmän aikaa. Noh, tulee se kevät ensi vuonnakin.

Ravelrysta taas lunttaan, että aloitin tämän tunikan neulomisen jo helmikuussa. Ajattelin silloin, että saan tunikan hyvissä ajoin kevääksi valmiiksi. Noh, ei menny ihan niinko Strömsössä..

Inspiraatio lähti liikkeelle Ravelrya selatessa tästä Francis-neuleesta. Neule siis neulotaan ylhäältä alaspäin ilman saumoja (jes!). Otin reippaasti suositusta isommat puikot sillä halusin ilmavan pinnan. Sileän oikean seuraksi neuloin silloin tällöin ko hyvältä tuntu raidan nurjaa.
Parissa päivässä pääsin jo pitkälle helmaan. Ylhäältä ko alotin, niin oli näppärä kokeilla neuletta välillä ja sain tehtyä vyötärön ja lantion muotoilut kohdilleen. Siihen se sitten jäi kun en taaskaan osannut päättää minkälaiset hihat tekisin (vaikuttais olevan se kompastuskivi mulla..).Meni taas aikaa vähän enempi ja olisko ollu sitte heinäkuun alussa ko viimein katoin asiaa uudelleen. Vajaamittaiset hihat ne tuli siis tehtyä (taas). Kesätunikasta kun oli kyse. En lisäillyt tai kaventanut silmuikoita hihoissa ollenkaan, neuloin suorana pötkönä vain. Hyvin tuntuvat asettuvan semmosenaan (aluksi kun mietin alkuperäisen ohjeen mukaisia leveneviä hihoja).

Lanka on siis semmosta vuosikertaa ettei tosikaan, ja olen kyllä erittäin tyytyväinen, että sain sen vihdoin käytettyä. Jaa, tais sitä reipas kerä jäädä vielä.. Noh, joka tapauksessa, lanka on kyllä justiinsa sopiva tähän. Tykkään siitä, että se painaa paljon ja sen takia tunika (tai sorjempi säärisillä mekko) laskeutuu kivasti.


  Oli kyllä niin voittajafiilis kun sain tämän valmiiksi!ohje: inspiraatio Francis Revisited -neuleesta, mutta hyvin paljon sävelletty matkan varrella itse
lanka: Novita Malibu hopeanharmaa (440) 424 grammaa
puikot: 8,0 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti