maanantai 14. toukokuuta 2012

Pari raitaa

Viime kesänä neuloin eka kertaa Featherweight Cardiganin. Tykästyin helppoon, muunneltavaan malliin, ja niinpä toinenki samalla ohjeella tehty neuletakki putosi puikoilta.


 ohje: Featherweight Cardigan by Hannah Fettig
lanka: Drops Alpaca petrooli (101) ja tummanharmaa (1101) yhteensä 254 g
puikot: 4,0 mm


 Ekalta kerralta jäi petroolin väristä Dropsin Alpacaa muutama kerä. Kaveriksi ostin yhen kerän tummanharmaata Alpacaa. Sitte vain raitoja tasasin, ehkä 20 kerroksen välein.


Tämähän on telkkarineule parhaimmillaan tai tylsimmillään, miten vain. Raitojen neulominen kuitenki vähän pakotti skarppaamaan ajoittain, mutta muuten tämän tekeminen oli välillä pitkästyttävänkin hidasta kun mitään ei tapahtunut.



Alkuperäsessä ohjeessa on vyötärömittainen helma, mutta tälläkin kertaa päätin tehdä pitemmän. Kauluksen reunassa on 1 oikein, 1 nurin -joustinta sileän oikean sijasta. Siihen olenki vähän tyytymätön, mulla pakkaa tuo oikea raita aina jotenki levähtämään (tiedän, kierretyt silmukat auttaa asiaa, mutta en jaksanu vääntää niitä).

Tästä tuli tämmönen rento neuletakki, joka sopii hyvin pyjamahousujen kaveriksi (kuten kuvissa).

Laitetaan harkintaan josko seuraavalla kerralla tekis lyhyemmän version. Lankaaki vois olla sopivasti jäljellä tästä projektista.

4 kommenttia:

  1. Nätti! Se on sitten tv-neule valmistumisen jälkeenkin, kerta siinä on hyvä lötkiä telkun ääressä pyjamapöksyissä neulomassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Heh, enpäs hoksanukkaan: tämähän on tosiaan ihan ehta tv-neule. :oD

      Poista
  2. Kivan rento takki! Tuollaiset pehmoiset ja rennot neuleet ovat just niitä parhaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäykissä neuleissa onki hankala olla, tämä on just sopivan rento ja mukava. Kiitos kommentista! :o)

      Poista