maanantai 6. elokuuta 2012

Ompeluharjoituksia

Ompelukone on taas nostettu pöydälle pitkästä aikaa. Vähän harjoitteluksi meni, mutta niinhän se aina pienen ja varsinkin vähän isomman tauon jälkeen tahtoo olla.

Materiaalit löytyivät tällä kertaa suurimmaksi osaksi omista varastoista: kahdet miehen vanhat collegehousut. Resorit kävin ostamassa Eurokankaasta. Kaavat piirsin noin kymmenen vuotta vanhasta Suuren käsityölehden numerosta (jota en nyt tarkemmin muista).

Nämä ensimmäiset housut tein täysin SK:n kaavoilla (koko 56 cm), joihin en ole ihan tyytyväinen. Haarasauma tuntuu kovin korkealta, tykkään enemmän matalammasta mallista ja korkeammasta vyötäröresorista. Pieni pöllö lensi toisen lahkeen koristeeksi, siihenkin kangas miehen vanhan työpaidan hihasta leikattu. Kirjailut on vielä kovan harjottelun alla, älkää olko kovin kriittisiä niiden suhteen.

Näihin seuraaviin housuihin jätin samoista kaavoista saumanvarat leikkaamatta ja madalsin vyötäröä noin 3 cm. Vastaavasti pidensin resoria. Koristus löytyi samoista miehen collegehousuista. Leikkasin tekstin irti ja siksakkasin lahkeeseen. Tottakai ensin väärin päin, joten ratkojaakin sai käyttää. Uusi yritys onneksi jo onnistui. 

Nämä vaaleanharmaat housut oli kyllä moitteettomassa kunnossa vaikka mieski on niitä ahkerasti käyttäny. Ainoastaan lahkeensuut olivat repaleiset ja muutama tahra löytyi. Ne oli henkkamaukan tuotantoa melko monen vuoden takaa.

Saman päivän aikana piti vielä kolmannetki housut tehtailla. Nyt piirsin kaavat isompiin housuihin, 80 senttisiin. Nämä on nyt sitten tehty niistä toisista harmaista miehen collegeista, jotka ei ihan niin priimakuntoiset olleet, mutta menevät näin harjoitusompeluihin aivan hyvin. Lopputulokseen en oikein ole tyytyväinen. Se taitaa olla tuo applikaatioyritys (robottia yritin, mutta mikälie örkki siitä tuli), joka meni pahasti pieleen ja pilasi housut. Aluksi meinasin näitä kummipojan käyttöön, mutta enpä taidakaan kehdata antaa. Teen uudet, hienommat.

Näille housuille, etenki noille kaksille pienemmille, pitäisi olla käyttöä meilläkin vielä tämän vuoden puolella. <3

6 kommenttia:

 1. Hauskoja housuja olet saanut aikaan ja vielä ihailtavasti kierrätysmateriaaleista. Pöllö on todella suloinen ja kyllä minusta ainakin tuo roboörkki on oikein hauska, vaikkei ehkä olisikaan sitä mitä itse hait. Tuollaiseen sopii ihan hyvin vähän rouheampi kädenjälki ja itse ainakin arvostaisin lahjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Vyyhti! Kyllä se tosiaan tuntuu ihan eriltä tehä omista vanhoista vaatteista uutta - kiva pukea sitten pikkuisellekin iskän housut. :o)

   Poista
 2. Näpsäköitä pieniä housuja, erityisesti tuo pöllökuvio on ihana. Hienosti sait käytettyä kierrätysmateriaaleja. Niin, ja onnea odotukseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ArualMaria! Minusta tuntuu, että kaikki pienet vaatteet on söpöjä. :o)

   Poista
 3. Ootpas saanu hienosti vanhaa uudeksi, ja kivat on koristeetkin niissä :) Onnea odotukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! Kylläpäs siitä tulleeki ihan eri fiilis ko kierrättää vanhaa uuden ostamisen sijaan. :o)

   Poista