keskiviikko 8. elokuuta 2012

Pussukoita

Ompelukoneharjoitukset ovat jatkuneet. Housujen tehtailun jälkeen oli hyvä siirtyä pitkästä aikaa pussukoitten ompeluun.
 Taas on kierrätyskankaat käytössä. Tämä punavalkonen kangas oli aikasemmassa elämässä verho, jonka ostin kirpparilta. Itseasiassa niitä on kaks, ja kuten arvata saattaa, kangasta on melkosesti jäljellä, sillä eihän muutamaan pieneen pussukkaan paljoa mene. Ehkä kehittelen tästä jotaki muutaki jossaki vaiheessa.

Kaava on aikasemmin hyväksi todettu laatikkomallinen pussukka, joka käy loistavasti vaikkapa meikkien säilytykseen. Vetoketju on 30 senttinen, joten pussukalla on kokoa sen verran, että (meikki-)kynät sopivat sisälle. Vähän piti lisätä pitsiäkin. Vuorikankaana on samaa kangasta.


Toinen samasta kankaasta tehty pussukka on vähän erimallinen. Ajatuksena oli penaali, mutta käyhän tämäkin vaikka niiden meikkien säilytykseen. Vetoketjulla on pituutta 18 cm. Vuorikankaaksi leikkasin nyt valkosen puuvillakankaan vanhasta helmalakanasta. Pitsiä löytyy tästäkin.

Viiminen pussukka on edellisen penaalin kans saman mallinen, mutta isompi: vetoketju on 20 cm. Päällimmäinen kangas on uutena ostettu Eurokankaasta, mutta vuorikangas on miehen mummolan kätköistä (tais olla verho tämäki).

Nuo laatikkomalliset on paljon mukavampia ja tilavampia käytössä, mutta paljon työläämpiä tehdä. Tarkotus olis kuiten tehä muutama vielä lisää vähän eri kokosina, mutta vetoketjut loppu. Se olis siis Ottobre-reissu edessä. Tähän mennessä kiertämistäni kangaskaupoista Ottobressä on ehdottomasti paras vetoketjuvalikoima kankaista puhumattakaan.

10 kommenttia:

 1. Kivoja pussukoita! Ihana tuo punainen kangas. Kumpa joku jaksaisi tehdä mullekin pussukoita, mä en viitsi kun tiedän että hermot menee kuitenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ensimmäiset pussukkaviritelmät oli mullaki melkosia.. Eli harjotusta, harjotusta, harjotusta. :o)

   Poista
 2. Onpa mukavia pussukoita! Onko tuo laatikkomallinen kaava jostain lehdestä..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni löysin ohjeen laatikkomalliseen pussukkaan netistä, mutta en tarkemmin muista sivua. Näyttäisi kuitenkin google löytävän vaikka mitä hakusanalla "boxy pouch tutorial", kannattaa kokeilla. :)

   Poista
 3. Kivoja pussukoita! Niille on aina käyttöä kun saa kätevästi kaikki pikkutavarat siististi talteen. Laatikkomalli on myös oma suosikkini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi pussukka mulla kulkee käsilaukussa. Siinä on kaikki pienet tilpehöörit: särkylääke, hiuspinnejä, hakaneuloja, mitä sitä nyt nainen ikinä tarviikaan. Eipähän seilaile pitkin laukun pohjia, ja onpa helppo vaihtaa laukkuakin toiseen kun siirtää vain pussukan ja kaikki "tarpeellinen" on mukana. :)

   Poista
 4. Kivoja ompeluita tässä ja tuolla aiemmin. :) Tuo pistillä koristeltu pussukka on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan itsekin lämmetä pikkuhiljaa enemmän ja enemmän nuihin pitsikoristeluihin. Aikasemmin tykkäsin enempi graafisemmasta/selkeämmästä tyylistä.

   Poista
 5. Tosi kauniita kankaita ja pussukoiden mallit ovat minusta parhaimpia mitä olen nähnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo laatikkopussukka on ihan paras! Pussukat on aina tarpeellisia, koskaan ei ole liikaa. Ja bonusta aina kivoista kankaista. :)

   Poista