maanantai 13. elokuuta 2012

Puuvillaa vauvalle

Olen pikkuhiljaa alottanut vauvaneuleiden kutomisen. Yritän ahkerasti saada käytettyä omista lankalaatikoista löytyviä lankoja niin paljon kuin mahdollista. Uusia lankoja ostaisin vain ihan välttämättömään tarpeeseen. Ensimmäisenä valmistui peitto puuvillalangasta.


Vauvan peitto (Ravelry)
ohje: Chevron Baby Blanket (Purl Soho)
lanka: Novita Luxus Cotton sininen (390) 349 g
puikot: 8.0 mm

Löysin tätä lankaa viime kesänä Citymarketin alekorista eurolla kerä. Pakkohan sitä oli ostaa. Jonkin aikaa se siis ehti viettää aikaa lankalaatikossa ennen kuin löysin sopivan käyttökohteen. En kyllä tykkää oikein tuosta vaaleansinisestä väristä, mutta tarkotuksena olis värjätä peitto vauvan synnyttyä joko turkoosiksi tai violetiksi - vauvan merkistä riippuen.


Langasta irtosi neulottaessa aikasesti pölyä. Mustat housut oli hetken neulomisen jälkeen harmaat nöyhtästä. Lanka tuntuu mukavan pehmeältä, toivottavasti pehmeys säilyy pesujen jälkeenkin. Peitto on muuten neulottu kaksinkertaisella langalla kuten oli ohjeessakin. Ensin meinasin tehdä yksinkertaisella, mutta en varmaan olis saanu tätä valmiiksi tämän vuoden puolella. Oli meinaan sen verran tylsää neulottavaa. Ehkä siksi alkuperäisessä ohjeessa olikin käytetty seitsemää eri väristä lankaa paksuina raitoine, että olis edes jotaki mielenkiintoa ja seuraavan vaiheen odottamista. Kieltämättä raitasena tämä olis kivemman näkönen, mutta kun multa ei sopivia lankoja valmiiksi löytynyt enkä halunnut heti tyriä lankalaatikon tyhjennys -operaatiota.


Tätä on jo testattu yläkropan lämmittimenä olympialaisia katsoessa iltamyöhällä sohvalla maatessa. Hyvin toimi, joten eiköhän aja asiansa.

4 kommenttia:

 1. Oi että! Multa on siis mennyt jotain ohi :D Onnittelut ja oikein hyvää odotusaikaa!

  Ihana peitto tuo on, itsekin oon halunnut tuon tehdä mutta onpa jäänyt. Ehkä teen päiväpeitoksi tytöille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maritta! :o)
   Tällä ohjeella saa kyllä kivoja peittoja, varsinkin jos on useampaa eri väriä käytettävissä. Tylsä neulottava tämä vain oli, harmi. Mutta onpahan tehty!

   Poista
 2. Kiva peitto! Hyvä tietää, että langasta irtoaa nöyhtää neulottaessa. Varastoista löytyy nimittäin kyseistä lankaa kerä jos toinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullaki on vielä keltasena ja pinkkinä tätä jemmassa. Aikoinani olen neulonut siitä luonnonvalkoisestakin, mutta en muista sen nöyhtänneen näin paljoa.. Toivottavasti pahimmat irtoavat pesussa, ettei pölise koko aikaa. Muuten kyllä varsin mukavan tuntosta lankaa (ja tietenkään tätä ei taida enää saada..?)

   Poista