lauantai 4. elokuuta 2012

Unohtunut projekti

Maaliskuussa kerroin lamppuprojektista. Se on vielä kesken. Se oikeastaan otti vähän takapakkia. Kuvat kertokoot.

Tarina menee suurinpiirtein niin, että  pallosta karkasi askarteluhuoneen siivousoperaation (suoritetaan melko harvoin) seurauksena pikku hiljaa ilmat ennen aikoja (edelleen pari liinaa puuttuu). Osa pitsiliinoista halusi edelleen yrittää mukailla pallon muotoa, joten pyöreästä lampusta ei ole tietoakaan. Viimeisenä palloon liimatut liinat kuitenki pitivät muotonsa ja olivat kovettuneet.
 

Syykin on selvä: ostin ensin purkillisen boordiliimaa, joka ei näköjään ole tarpeeksi tujua tähän hommaan. Jälkimmäisenä hankittu tapettiliima sen sijaan näyttäisi toimivan.

No, hätä ei ole tämännäköinen. En ollutkaan ihan tyytyväinen muutamiin liinoihin, joten nyt saan tilaisuuden jättää ne pois kun alan koota uutta lamppua. Vielä tosin on vähän epäselvää miten minun kannattais tässä edetä. Leikkaanko/revinkö uudelleen käytettävät liinat irti ja laitan semmosenaan uuden pallon päälle vai pitäiskö niitä yrittää liottaa vedessä, jotta entiset liimat pehmenee (varsinki ne huonommalla liimalla liimatut)?

Ehkä istun eka sohvalle neulomaan ja katsomaan olympialaisia: vuorossa olis miesten satasen alkuerät.

8 kommenttia:

 1. Itsekin haaveilen pitsiliinalampusta. Vieläkin. Luulisi, että liottelemalla liima liukenisi, mutta en tiedä. Toivottavasti keksit ratkaisun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään mieki pitsilampusta haaveilin. Tai vieläkihän se on haaveiluasteella kun ei katossakaan roiku. :o) Mutta jospa sinnikkyys palkitaan. :o)

   Poista
 2. Voi harmi, parempaa onnea toisella yrityksellä. Jos aloittaisi sillä liotuksella? Ainakin saat nyt ne ei-niin-kivat liinat sieltä pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin pahaa etteikö jotain hyvääkin - vai mites se meni? :o) Vielä en ole alkanu liotushommiin, pitäs eka saaha kaikki tarvittavat liinat virkattua/kirppisteltyä.

   Poista
 3. Voi kurjuus... Toivottavasti lopputulos on sitten entistä parempi!

  VastaaPoista
 4. Hei, kannattaa liimata noita pitsiliinoja päällekkäin, ainakin saumakohdista, että pysyvät sitten kasassa! :)
  E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on tosiaan hyvä vinkki, en tiedä olenko tästä muistanut mainita kun on ollut puhetta lampun teosta. Se ei kuitenkaan pelasta jos liima on surkeaa. :o(

   Poista